Territori

El conseller Santi Vila i Cemex reafirmen el compromís amb la planta d'Alcanar

query_builder   7 octubre 2014 12:09

event_note Nota de premsa

El conseller Santi Vila i Cemex reafirmen el compromís amb la planta d'Alcanar

TES
El conseller Vila i membres de la delegació catalana amb representants de l'empresa Cemex a la seu central que tenen a Mèxic DF.
  • Territori i Sostenibilitat i l'empresa mexicana estudien fer una prova pilot per implantar l'ús del formigó en la construcció de carreteres
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va mantenir ahir una reunió de treball amb els responsables internacionals de l’empresa cimentera Cemex, que va servir per reafirmar el compromís que té la companyia mexicana amb la consolidació de la planta d'Alcanar com a primer productor exportador de ciment de l'Estat.
 
Durant la reunió, a la qual també hi va assistir el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, es va avaluar el funcionament de l’acord a què van arribar Ports de la Generalitat i Cemex a començaments d’any. Segons aquest compromís l’empresa cimentera es comprometia a mantenir l’operativa industrial de la fàbrica i de les instal·lacions portuàries al port d’Alcanar durant els propers 10 anys, a canvi que la Generalitat dragués el canal d’entrada del port per permetre l’arribada de vaixells de gran tonatge i, en conseqüència, l’obertura de l’empresa a nous mercats d’exportació.
 
Els treballs de dragatge, amb una inversió de 4,5 MEUR, ja van finalitzar abans de l’estiu i aquest mes de setembre el port d’Alcanar va rebre el primer vaixell de 40.000 tones. La capacitat màxima del port, abans del dragatge, era de vaixells de 25.000 tones.
 
El 87% de la producció de Cemex a Alcanar es dedica en aquests moments a l'exportació, principalment amb països del nord d'Àfrica, Regne Unit i el Brasil. Els responsables de l'empresa van mostrar la seva intenció d'obrir nous mercats, com per exemple als Estats Units, que atorguen a la planta d'Alcanar un alt potencial de creixement. La producció de Cemex a Alcanar superarà aquest 2014 el milió de tones.
 
 
Estudis del MIT i la UNAM
 
D'altra banda, els responsables de Cemex van presentar dos estudis sobre l'eficiència del formigó com a material per pavimentar carreteres elaborats pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).
 
Aquests estudis revelen els beneficis a llarg termini d'utilitzar formigó en substitució de l'asfalt en alguns trams de la xarxa viària catalana. En aquest sentit, Cemex i la Generalitat estudiaran la realització d'una prova pilot que permeti comprovar els beneficis de l'ús d'aquest material.
 
La reunió amb Cemex formava part del programa de la missió empresarial del Port de Barcelona a Mèxic, que encapçalen el conseller Santi Vila i el president de l’autoritat portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i integrada per 35 empreses importadores i exportadores, del sector logístic i del sector portuari.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 418

Foto

Foto
JPG | 122

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia