El Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha posat en marxa el nou portal del Pla de Doctorats Industrials amb l’objectiu de fer més fàcil, intuïtiu i més complert l’accés a la informació dels interessats en els doctorats industrials. El lloc web incorpora millores importants com són una secció de notícies, una agenda, subscriure’s a un butlletí i audiovisuals dels casos d’èxit, entre d’altres.
En paraules del doctor Antonio Huerta, director acadèmic del Pla de Doctorats Industrials, “aquest nou web esdevindrà un canal de comunicació entre els estudiants de doctorat, les universitats, les empreses i la societat en general”. El portal web, a més, s’ha fet sota criteris d’adaptabilitat, amb un disseny que facilita la navegació des de qualsevol dispositiu electrònic.
El passat mes d’agost es va iniciar una campanya informativa a través del 012, integrada per falques de ràdio i anuncis a televisió (http://scur.cat/CE3G92).
El Pla de Doctorats Industrials té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent, i formar doctors i doctores per a les empreses dins de projectes d’R+D+I.
L’element essencial del procés de doctorat industrial és el projecte de recerca estratègic de l’empresa on el doctorand o doctoranda desenvolupa la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat, i que és l’objecte d’una tesi doctoral. Actualment, ja s’estan desenvolupament més de 70 projectes i la nova convocatòria ja està en marxa per impulsar altres75 nous projectes.
El Pla de Doctorats Industrials permet a les empreses atraure persones amb coneixements i competències d’alt valor afegit, accedir als grups més capdavanters d’universitats i centres de recerca i als seus equipaments i infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals per a les activitats d’R+D+I. Per a les universitats i els centres de recerca de Catalunya (CERCA), els projectes de doctorat industrial són una ocasió per transferir la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i enfortir així els vincles amb el món empresarial. Per als estudiants, es tracta d’una oportunitat magnífica per incorporar-se a un entorn altament innovador que combina la supervisió acadèmica de la tesi amb la tutoria que proveeixen les empreses en el marc d’un contracte laboral de tres anys de durada i que incorpora, a més, altres avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.
El Pla —gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)— té el suport de les 12 universitats catalanes i el món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu. Podeu trobar tota la informació detallada al web http://doctoratsindustrials.gencat.cat.
4