FOTO WEB
Imatge de l'acte.
 
  
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha presidit aquest migdia, a Riba-roja, la cloenda de la primera Jornada Cowocat Rural.
 
Cowocat, l'associació d'espais de coworking de Catalunya, neix amb l'objectiu de ser una veu única per als centres de coworking del nostre país. L'entitat va començar a fer els seus primers moviments el novembre de 2013 durant la Coworking Europe Conference, que va tenir lloc a Barcelona, de l'11 al 13 de novembre, i es va constituir jurídicament l’abril de 2014.
 
L’objectiu de l’associació, que inclou 130 espais de coworking de Catalunya, és promoure els valors com la col·laboració, la creació d'idees i projectes d'emprenedoria, i la pertinença a una mateixa comunitat. Altres objectius de l'entitat són explicar i difondre què és el coworking, establir sinèrgies amb organismes públics i privats, projectar Barcelona i Catalunya com a Hub de coneixement i innovació, i crear una plataforma online que contingui una borsa d'oferta formativa, de proveïdors, treball, i contactes.
 
Cowocat Rural  és un projecte de cooperació Leader impulsat pel Departament i 10 grups Leader de Catalunya que té com a objecte establir espais de coworking o treball col·laboratiu mitjançant les noves tecnologies i en un entorn rural.
 
La jornada d’avui ha estat  organitzada pel grup Leader, Consorci  d’Iniciatives Socioeconòmiques, que engloba les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i coordinador del projecte Cowocat Rural, i  ha abordat les actuacions del projecte de cooperació, la presentació de l’Associació Coworking de Catalunya, i la utilització del Coworking com a eina de reequilibri territorial.
 
El projecte de cooperació Cowocat Rural sorgeix de la necessitat de promoure l’emprenedoria mitjançant l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació – TIC. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la creació d’espais de coworking en les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball en els territoris dels 10 Grups d’Acció Local (GAL) que participen en el projecte.
 
El coworking o treball col·laboratiu és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per a desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenta projectes conjunts.
 
Aquesta nova forma de treballar suposa una oportunitat per als professionals que tenen les TIC com a base de la seva ocupació, i que volen treballar en un espai col·laboratiu sense renunciar a un entorn rural. Així, i de manera indirecta, els espais de coworking rurals provoquen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa.
 
Així, en la seva intervenció, Jordi Sala ha afirmat que “avui estem en un món molt global, i altament connectat, en què la circulació de la informació es quasi immediata; i això, paradoxalment, dóna valor a qualsevol indret, atès que la distància física deixa de ser un obstacle insalvable, passa a ser important tenir un projecte i saber explicar-lo al món, s’estigui on s’estigui. I a través de les noves tecnologies establir i crear xarxes de complicitats en objectius, en definitiva col·laboració en xarxa”.
 
Sala també ha fet palès que “aquesta realitat ha afegit una infinitat de possibilitats als territoris, amb major qualitat de vida, atractius propis, i personalitat, actuant com a receptors d’aquests nous emprenedors”.
 
I com ha subratllat el director general, “amb aquest projecte de cooperació entre grups d’acció local als que dóna suport el DAAM vol precisament donar a conèixer aquestes noves oportunitats, però també anar més enllà i identificar actors que actuïn com a veritables catalitzadors de iniciatives com aquesta en els territoris rurals”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 632