. En diferents actuacions policials es van comissar 343 plantes a Vilassar de Mar, 111 plantes a Olius, 61 plantes a Riner, 86 plantes a Guissona i 12 quilograms de marihuana a Barberà de la Conca 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Premià de Mar van detenir el passat 30 de setembre, dos homes de 25 i 35 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns del Masnou i de Premià de Mar, respectivament, com a presumptes autors d’un delicte  contra la salut pública. Al detingut veí de Premià de Mar també se li imputa un delicte de defraudació de fluït elèctric.
 
La investigació es va iniciar el passat mes de juliol arran informacions facilitades per diversos ciutadans els quals van alertar de la existència d’una nau industrial a Vilassar de Mar, a prop del Mercat de la Flor, on s’estaria cultivant marihuana.
 
Com a resultat de les tasques d’investigació, on van participar agents de la comissaria de Premià de Mar amb el suport dels mitjans aeris del cos de Mossos d’Esquadra, es van obtenir indicis suficients per sol·licitar al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia l’entrada i perquisició a la nau industrial.
 
Al seu interior es va localitzar una plantació de marihuana amb un total de 343 plantes. Els agents van comprovar que la nau disposava d’un sistema d’il·luminació artificial i d’un sistema de ventilació necessaris per al cultiu d’aquest tipus de plantes així com un ús fraudulent del sistema elèctric.
 
En el mateix moment es va procedir a la detenció de les dues persones que portaven a terme el cultiu.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Tres detinguts i dos imputats al Solsonès arran dues actuacions a Olius i Riner
 
D’una banda, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Solsona van detenir el passat dia 25 de setembre, un home de 52 anys i en van imputar dos de 52 i 35 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Solsona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
La detenció i les imputacions són el resultat d’una investigació oberta el passat mes de juny després de tenir coneixement que en el municipi d’Olius (Solsona) hi havia diverses plantacions de marihuana.
 
Després de diverses indagacions els mossos van constatar que almenys hi havia  quatre plantacions de marihuana i que, com a mínim, una persona estava vinculada amb totes elles.
 
Amb aquesta informació, el passat 25 de setembre els agents van detenir un home com a presumpte responsable de les plantacions. A més, també van imputar dos més per la seva vinculació al cultiu de les plantes de marihuana.
 
Els agents van localitzar un total de 111 plantes, vint d’elles ja tallades, distribuïdes en cinc plantacions repartides pel municipi d’Olius. En tots els cultius s’utilitzava el mateix sistema de reg, que consistia en la distribució de bidons, els quals emplenaven utilitzant una bomba d’aigua, que tenien uns tubs de sortida per regar les plantes.
 
El detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.
 
Per altra banda,  agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir el passat dia 23 de setembre, un home de 37 anys, i una dona de 41 anys d’edat, veïns de Riner i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
Els mossos van localitzar 61 plantes de marihuana al voltant d’una masia aïllada del municipi de Riner. Els agents van constatar que els presumptes responsables eren la parella que vivia en la masia.
 
A l’interior de masia es va localitzar una habitació habilitada per assecar amb una desena de plantes i branques preparades. També van intervenir tres caixes i dos pots plens de cabdells de marihuana, estris i substàncies relacionades amb el cultiu.
 
Els agents van detenir les dues persones, les quals van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria.
 
Imputat per cultivar marihuana en un pis a Barberà de la Conca
 
En una altra actuació contra el cultiu de marihuana, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Montblanc van imputar el passat 2 d’octubre, un home de 20 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Barberà de la Conca (Conca de Barberà), un delicte contra la salut pública.
 
Els fets es remunten la passada tarda del 2 d’octubre quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que, en un domicili del carrer Sant Victòria de Barberà de la Conca, el jove que hi vivia cultivava marihuana.
 
En l’escorcoll i registre policial al domicili, la policia va comissar quatre plantes de marihuana. una caixa amb cabdells assecats, diverses branques en procés         d’assecatge, un humidificador, un ventilador, 13 ampolles de producte per estimular el creixement de les plantes, adobs i fertilitzants especialitzats pel cultiu de cànnabis. A més, la policia també va localitzar un tendal, format per cinc cordes clavades a les bigues del sostre, que el jove utilitzava per assecar les branques de la marihuana.
 
Amb els diferents indicis incriminatoris, els Mossos d’Esquadra van imputar-li un delicte contra la salut pública.
 
L’imputat haurà de declarar en seu judicial quan sigui requerit pel jutge.
 
Dos detinguts per cultivar i distribuir marihuana a Guissona
 
Finalment, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Cervera van detenir el dia 6 d'octubre, un home i una dona, de 54 i 57 anys, de nacionalitat espanyola i salvadorenya, veïns de Guissona (Segarra), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.
 
A finals d'agost els mossos van obrir una investigació en tenir coneixement que a la població de Guissona hi havia un domicili des del qual es venien substàncies estupefaents.
 
Després de diversos dispositius de vigilància es van confirmar que des d'un domicili situat al carrer de l'Om es distribuïa marihuana a consumidors de la comarca, que anaven directament a l'habitatge a comprar-la.
 
El 6 d'octubre els mossos van efectuar una entrada i perquisició a l'immoble i van detenir les dues persones que hi vivien. Durant l'escorcoll van comissar vuitanta-sis plantes de marihuana de diferents mides. També van intervenir diversos cabdells en procés d'assecament, bosses de marihuana prepara per vendre, dues bàscules de precisió i més de 1.800 euros en bitllets fraccionats.
 
Els detinguts van passar el 8 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.
 
Àrea de Comunicació,
Granollers / Manresa / Tarragona / Lleida, 9 d’octubre de 2014

8  

Imatges

Maresme1

Maresme1 1294

Maresme2

Maresme2 305

Maresme3

Maresme3 1210

Olius

Olius 523

Riner1

Riner1 430

Riner2

Riner2 798

Guissona

Guissona 605

concabarbera

concabarbera 1040