• L’acte ha tingut lloc avui en el marc de la Fira del Llibre de Frankfurt
  • L’objectiu de la declaració, que han signat 14 organitzacions europees, és garantir els drets d’autor i preservar els drets dels lectors
Fotografia de l'acte
El Departament de Cultura ha signat avui la primera declaració europea a favor del llibre, que ha tingut lloc en el marc de la Fira del Llibre de Frankfurt. Han signat el document els directors de 14 organitzacions europees del món del llibre, a proposta de Vincent Monadé, president del Centre national du livre, de França. Per part de Catalunya, ha signat el document el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas. A l’acte també hi ha estat present el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
 
L’objectiu de la declaració és garantir els drets d’autor i preservar els drets dels lectors. La iniciativa pretén afavorir el sorgiment de posicions comunes a favor de la defensa dels drets d’autor, un IVA reduït per als llibres impresos i digitals i la lliure elecció del lector, és a dir, la interoperabilitat que permeti als lectors accedir a qualsevol obra en el dispositiu que esculli.
 
La declaració recull que també es podran dur a terme accions col·lectives en col·laboració amb les federacions professionals europees.
 
Les organitzacions que han signat la declaració són: el Departament de Promoció de la Literatura i de la Traducció del Goethe Institut (Alemanya), el Servei general de les Lletres i el Llibre del Ministeri de la Federació Wallonie-Bruxelles (Bèlgica), el Departament de Cultura del Ministeri d’Educació i Cultura (Xipre), la Direcció de Literatura, Edició i Llibreries del Ministeri de Cultura (Croàcia), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre Nacional del Llibre (França), la Fundació per la Cultura Hel·lènica (Grècia), el Centre Nacional del Llibre i de la Lectura (Itàlia), el Centre de la Literatura Letona (Letònia), l’Institut Polonès del Llibre (Polònia), la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Secretaria d’Estat per a la Cultura (Portugal), el Centre Nacional del Llibre (Romania), el Centre d’Informació Literària (Eslovàquia) i l’Agència Eslovena del Llibre (Eslovènia).

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte de signatura de la declaració

Fotografia de l'acte de signatura de la declaració
JPG | 5575