• Avui s’ha celebrat la segona de les dues sessions programades que van començar el 25 de setembre
  • L’objectiu de les jornades, que van dirigides a càrrecs electes i tècnics municipals i és aprofundir en el coneixement del sistema de seguretat pública
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha acollit avui la segona sessió de les Jornades sobre el sistema de seguretat pública de Catalunya dirigida principalment a càrrecs electes i tècnics municipals.
 
L’objectiu d’aquestes jornades és aprofundir en el coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya, per tal de crear sinergies que facilitin la col·laboració en qüestió de seguretat i emergències entre els cossos de seguretat i els representants i tècnics municipals.
 
Enguany s’ha volgut abordar la gestió i la coordinació integral dels diferents àmbits d’actuació de l’emergència i la funció operativa de les administracions locals, en base a esdeveniments reals de diferents municipis de Catalunya.
 
Així doncs, aquest cop les sessions han tingut un caràcter eminentment pràctic i al llarg  de les dues sessions s’han analitzat els dispositius organitzatius i de seguretat de diferents esdeveniments actuals de Catalunya. Per fer-ho s’ha comptat amb els responsables municipals de cadascun dels casos, així com amb els cossos operatius que hi han participat,  que han pogut exposar i explicar què cal fer i amb quins problemes s’han trobat, etc.
 
La directora de l’ISPC, Núria Aymerich, i el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, van inaugurar la primera de les sessions el dia 25 de setembre. Durant la seva intervenció tots dos van destacar la importància del coneixement i la prevenció en matèria de seguretat.
 
La jornada del dia 25 també va comptar amb la participació de la subdirectora general d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives de la Direcció General d’Administració de Seguretat, Mariona Viñolas, que va explicar tot el marc normatiu i els tràmits que s’han de fer per sol·licitar els permisos i els requisits necessaris en funció del tipus d’esdeveniment que s’organitzi. A més es van exposar i analitzar dos casos pràctics com el Carnaval de Sitges i la Fira de Teatre de Tàrrega.
 
Els directors de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Mª Juncosa, i de l’Escola de Policia, Antoni Permanyer, han inaugurat la sessió d’avui en la qual s’han analitzat el concurs de focs d’artifici de Blanes i el Mercat de Música Viva de Vic.
 
Aquest tipus de jornades es van començar a fer l’any passat davant l’interès i la petició des del món municipal de rebre formació en aquest sentit. El programa i els continguts de les jornades s’ha fet transversalment entre les direccions generals de Policia, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Protecció Civil, Administració de Seguretat i l’ISPC.
 
L’ISPC, en tant que centre de referència en la recerca, la creació i la transmissió de valors i coneixements relacionats amb la seguretat forma els professionals dels cossos de policia de Catalunya, de bombers, personal de protecció civil i d’emergències i agents rurals. A més col·labora en la formació d’altres col·lectius en matèria de seguretat.
 
A més, cal destacar també que l’ISPC, com a centre universitari, adscrit a la Universitat de Barcelona, imparteix des d’aquest any el Grau en Seguretat a més dels màsters i altres cursos d’extensió universitària en col·laboració amb diferents universitats .