• La segona campanya de dinamització dels locals buits reuneix municipis que desenvolupen Plans de millora de barris i vol donar nova vida a aquests comerçps tancats
  • Obriran portes un total de 113 locals buits situats en llocs estratègics per a la vida comercial i social dels barris
Foto presentació
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, ha presentat avui la segona campanya conjunta de dinamització dels locals buits dels barris de municipis que formen part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.  
 
La iniciativa es durà a terme als municipis de Castelldefels, la Bisbal d’Empordà, l’Arboç, Mollerussa, Mont-roig del Camp,  Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Solsona, Tortosa, Vic, Vildecans i Vilanova del Camí. L’objectiu és obrir les portes d’un total de 113 locals tancats per tal que possibles nous comerciants els visitin i hi acabin instal·lant els seus negocis. La dinamització comercial dels nuclis antics és una de les actuacions prioritàris dels municipis que impulsen plans de millora de barris.
 
“Aixequem les persianes”
 
L’any passat, 12 municipis van impulsar les primeres jornades de portes obertes per poder visitar els locals buits que estan situats en punts estratègics de la ciutat i que poden ser una oportunitat atractiva per a emprenedors que vulguin instaurar-hi els seus negocis. Els resultats d’aquesta primera campanya han estat molt diversos, però del tot positius, segons valoren els mateixos ajuntaments. Han servit perquè alguns propietaris hagin arranjat els locals i s’hagi donat més visibilitat a zones i espais que havien quedat arraconats.
 
L’acció que han emprès els ajuntaments, sota el lema “Aixequem les persianes”, consisteix en obrir les portes de tots els locals buits adherits a la campanya el dissabte 18 d’octubre. En alguns casos es faran actuacions complementàries que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, degustacions de vins, olis, formatges, etc.
  
L’any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar               l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2012 es va posar en marxa la subxarxa de locals buits per treballar en aquest camp  i fomentar-ne la reapertura. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne la difusió.

1  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 760

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 37