Salut

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

query_builder   9 octubre 2014 21:30

event_note Nota de premsa

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

A Sabadell hi ha 41 casos confirmats, dels quals 6 són defuncions
 
A Ripollet hi ha 5 casos confirmats, dels quals 3 són defuncions
L’Agència de Salut Pública de Catalunya dóna per controlats els brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet. A Sabadell no s’ha produït cap nou afectat que hagi iniciat la simptomatologia durant els darrers 9 dies i en el cas de Ripollet en els darrers 17 dies.
 
En total a Sabadell hi ha 41 casos confirmats, dels quals n’hi ha 5 que continuen ingressats i 6 defuncions (una s’ha inclòs per diagnòstic postmortem). A Ripollet són 5 els casos confirmats i 2 mes en estudi. Hi han 3 defuncions vinculades al brot i una més pendent d’estudi per la seva inclusió.
 
  • Tots els afectats han estat infectats abans de portar a terme les actuacions de control (mostreig i neteja de les instal·lacions iniciades el 15 de setembre).
  • El recompte final dels casos que formen part dels brots es coneixerà en finalitzar la investigació epidemiològica.
  • A hores d’ara resten pendents els resultats dels estudis moleculars que han de permetre comparar les mostres humanes i les ambientals i esbrinar de manera definitiva l’origen dels brots.
  • En el cas de Ripollet l’Agència de Salut Pública de Catalunya ja disposa dels resultats avançats del Centro Nacional de Microbiologia que indiquen concordança de serogrup i subgrup entre una mostra ambiental (camió de neteja) i una mostra d’un pacient.
  • S’informarà puntualment quan es disposi dels resultats de la investigació en curs o quan es produeixin novetats d’interès.
 
Informació útil per als ciutadans
 
  • La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
  • La legionel·losi no es transmet de persona a persona.
  • Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
  • Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia