El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha registrat un accident mortal de trànsit amb una víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 10 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 12 d’octubre.

 

El sinistre va succeir ahir dissabte al matí, quan hi va haver una col·lisió per encalç entre un turisme i un camió a l’inici de l’AP-7 a la Jonquera en sentit sud. Com a conseqüència de la topada va morir l’acompanyant del cotxe, una dona de nacionalitat francesa, i el conductor de l’automòbil va resultar ferit de gravetat. L’accident va provocar restriccions de trànsit de la calçada de l’autopista en sentit sud i es va registrar congestió a l’A-9 a França.

 

Pel que fa a la mobilitat, les vies més transitades del retorn del cap de setmana d’aquest diumenge a la tarda són sobretot la C-55 a Castellgalí, la C-58 a Montcada i Reixac i l’AP-7 a la Roca del Vallès. També hi ha trànsit elevat a la C-17 a Lliçà de Vall, a l’A-2 a Pallejà i al Bruc, a la B-20 a Santa Coloma de Gramenet i a les rondes de Barcelona. A més, un accident a l’AP-7 a l’Ampolla ha obligat a tallar un carril de la calçada en sentit nord i aquest matí hi ha hagut afectació viària a la C-59 a Caldes de Montbui, a la C-58 a Sabadell i Montcada i Reixac i a la C-32 a Castelldefels per diverses incidències.

 

Convé destacar que per minimitzar les complicacions viàries durant la tornada d’avui s’han instal·lat diverses mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Cercs i Berga i també a la C-55 entre Castellgalí i Manresa, en sentit sud.Ahir dissabte, la circulació va ser còmoda i fluida a la majoria de carreteres, tot i que dos accidents, a més del mortal a l’AP-7, van provocar afectació viària a la C-17 a Montcada i Reixac i a la BV-2041 a Gavà.  

 

Finalment, des de l’SCT es recomana als conductors seguir els següents consells viaris en cas de circulació amb pluja

 

  • Reduir la velocitat atès que l’aigua a l’asfalt i la reducció de la visibilitat augmenten el risc de perdre el control del vehicle
  • Augmentar la distància de seguretat entre vehicles per tenir més espai de frenada
  • En cas de patir hidroplanatge no s'ha de frenar ni accelerar
  • Frenar i maniobrar amb suavitat per no bloquejar les rodes
  • Amb problemes de visibilitat per la pluja intensa, cal aturar el vehicle i senyalitzar la posició