Sial París, una de les fires alimentàries més rellevants d’Europa, se celebra a la capital francesa del 19 al 23 d’octubre
 
La participació d’empreses catalanes amb el suport del Departament s’incrementa en un 58,33% respecte de l’edició anterior
 
El conseller Josep Maria Pelegrí i el conseller delegat de PRODECA, Jordi Bort, visitaran la fira i s’entrevistaran amb les empreses catalanes participants
 
Carn, embotits, pernils, anxoves, oli d’oliva, plats preparats, conserves de peix i marisc, espècies, olis vegetals, fruita seca, snacks, galetes, caviar, pernil d’ànec, foie gras, neules, torrons, aigua mineral i vi són alguns dels productes que presenten les 38 empreses catalanes agroalimentàries participants al Saló Internacional Sial París, sota el paraigües de Catalunya, una actuació organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalaneas (PRODECA).
 
El conseller Josep Maria Pelegrí i el conseller delegat executiu de PRODECA, Jordi Bort, visitaran la fira i s’entrevistaran amb les empreses catalanes participants a Sial, que té lloc del 19 al 23 d’octubre a París, es converteix durant aquests dies en l’epicentre del món agroalimentari. De periodicitat biennal, i celebrant aquest any el seu 50è aniversari, és la fira especialitzada més important del calendari anual per a aliments i begudes realitzada a la Unió Europea (UE), gràcies a la seva magnitud i nivell globalitzador, en tant que punt de trobada internacional, i només comparable amb Anuga (Alemanya), que té lloc en anys senars, i Alimentaria BCN, que se celebra en anys parells.
 
En la darrera edició, hi van exposar els seus productes 5.900 empreses procedents de 104 països, amb una afluència de 150.258 visitants professionals representants de 200 països, reunint els principals compradors i venedors del sector agroalimentari.
 
En aquesta edició, l’espai del Departament d’Agricultura també comptarà amb dos estands ubicats en dos sectors diferenciats: un a l’espai multiproducte del pavelló de les Regions i un altre al pavelló dels carnis, per l’especial rellevància d’aquest sector al nostre país.
 
Empreses participants:
 
.- Pavelló carnis
 
Boadas 1880 | elaborats carnis | Girona
Cárnicas Blancafort | elaborats carnis | La Garriga (Vallès Oriental)
Cárnicas J. Colomer | carn de vacum i oví congelada | Les Preses (Garrotxa)
Carpaccios Naturia | carpaccio de porc i de gall d’indi | Girona
Casanova Hermanos | elaborats carnis | Camprodon (Ripollès)
Corporació Alimentària Guissona | elaborats carnis i carn de porc | Lleida
Embotits Can Calet | elaborats carnis, formatges | Sant Joan Les Fonts (Garrotxa)
Embutidos Caseros Collell | elaborats carnis | Les Preses (Garrotxa)
Embutidos Caula | elaborats carnis | Sant Gregori (Gironès)
Embutidos Juan Aulet Torrent | elaborats carnis | Anglès (Selva)
Hijos de José Casaponsa | elaborats carnis | La Vall de Bianya (Garrotxa)
Jacsa | carn congelada | Caldes de Montbui (Vallés Occidental)
Mas Parés | foie gras, productes d'ànec | Sant Martí Sapresa (Selva)
 
.- Pavelló alimentació general
 
Aigua de Sant Aniol | aigua mineral | Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
Anxoves de L’Escala | conserves, plats preparats | L’Escala (Baix Empordà)
Birba Biscuits | galetes | Camprodon (Ripollès)
Bypepa | oli d'oliva | Barcelona
Casa Ametller | crema de verdures, iogurts, melmelada | Olèrdola (Alt Penedès)
Conservas Dani | conserves de peix, espècies, condiments | Vilassar de Mar (Maresme)
Espiga Blanca | pastisseria, pa, snacks | Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
FFaiges | oli d'oliva i vegetal | Tortosa (Baix Ebre)
Foment Agrícola de les Garrigues | fruita seca | Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
Frit Ravich | fruita seca | Maçanet de la Selva (Selva)
Go Fruselva | sucs, purés de fruita, babyfood | La Selva del Camp (Baix Camp)
Grup Pons | oli d'oliva, vi DO Costers del Segre | Rosselló (Segrià)
La Prodigiosa | sangria | Barcelona
Fossil River Salt | sal | Terrassa (Vallès Occidental)
Liquats Vegetals | begudes vegetals | Barcelona
Neules Artesanes Sant Tirs | neules | Puig-reig (Berguedà)
Nortoliva | oli d'oliva | Les Borges Blanques (Les Garrigues)
Oleum Priorat | oli d'oliva DOP Siurana | Cabacés (Priorat)
Ordesa | cereals infantils i 3a edat, complements nutricionals | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
Patatas Torres | patates fregides | Dosrius (Maresme)
Pifarré | caramels | Bellpuig (Urgell)
Productos Grau | fruita seca | Artesa de Lleida (Segrià)
Querida Carmen | plats preparats | Barcelona
Torrons Vicens | torrons IGP Torró d’Agramunt, xocolata | Agramunt (Urgell)
Trias Biscuits | galetes | Santa Coloma de Farners (Selva)
                       
Novetats i premis de les empreses participants:
 
Aigua Sant Aniol
Nova imatge Sant Aniol, i Edició Limitada i Un homenatge Natural (pack amb Alma té).
 
Boadas
Nova linia “Selecció 1880” d’elaborats carnis curats, que rendeix homenatge al precursor de la familia Boadas, en Pere Boadas i Xifré, que sentà les bases d’una tradició xarcutera de qualitat excepcional fa més de 130 anys. Aquesta gamma procedeix dels millors exemplars escollits per Boadas de la raça Duroc.
 
Carpaccios Naturia
Novetats que presenten a Sial Paris: carpaccios de gall dindi al curry i a l'orenga, al programa d'innovació del SIAL 2014, sent seleccionat com a producte innovador i distingit amb el segell ‘Selection Sial Innovation 2014’, que reconeix el dinamisme i creativitat de les empreses.
 
Casa Ametller
Guanyadora del premi Sial Innovation 2014 | Nova categoria de productes làctics al mercat, el Yoligur, el primer iogurt desnatat del mercat que ha substituït els greixos saturats de la llet per oli d'oliva, aconseguint, així, un producte més saludable i tan cremós com un iogurt d’estil grec.
 
Fossil River Salt
Novetats que presenten a Sial Paris: petals de sal amb caviar natural, una revolució en el món culinari que permetrà donar un toc de caviar de primera qualitat en qualsevol plat i qualsevol moment | Petals amb tòfona natural, per als paladars més gourmet | Línia Saludate, l’única sal baixa en sodi i amb omega 3 i 6, minerals, i només amb un 22% de sodi, ideal per a cuinar i  cuidar-se i a més a més ecològic | Línia Petits Flocons, per a sorprendre, mescles agosarades que canviaran completament el gust dels plats.
 
Grup Pons
El nou oli d’oliva infussionat amb tabasco, recull tota l’autenticitat del sabor picant de tabasco i les propietats saludables de l’oli d’oliva extra verge. Un oli sorprenent que està tenint una acollida molt bona en els més de 120 països de tot el món en els que Grup Pons està comercialitzant els seus productes.  Premi Sial Innovations a Sial Xina 2014.
 
La Prodigiosa
Escollida la millor sangria de l’Estat espanyol per la Guia Peñín dels Vins 2014, amb la qualificació d’Excel·lent, tant per la versió Negre com la Blanca. A més, La Prodigiosa és, fins ara, l’única sangria present en la llista de begudes d’un restaurant amb una Estrella Michelin, La Cuina de Can Simon a Tossa de Mar (Girona).
 
Mas Parés
Premi al Millor Producte Halal Gulfood 2013, en la categoria de nou producte Halal per Foie gras amb dàtils i mel i pel Foie gras de Los Faraones.

Patatas Torres
Patates fregides amb sabor a trufa negra.
Premis: Gold Award. International Quality Institute. Monde Selection. Brussel·les 2013.
 
Torrons Vicenç
Torrons Vicens i el xef Albert Adrià han unit l’alta gastronomia i la tradició torronaire d’Agramunt per a crear un nou concepte de torró, amb sabors, textures, i una presentació trencadora i original. Algunes de les noves varietats de torró estan inspirades en postres que el xef Albert Adrià ha creat a “El Bulli”. Aquesta línia de torrons “Natura”, està integrada per cinc varietats diferents i inèdites de torró.
 
Una altra creació original i innovadora: el torró Soufflé, un torró dur cruixent d’ametlla elaborat amb la mateixa fórmula del torró tradicional d’Agramunt, basada en una selecció d’ametlles, sucre, mel, clara d’ou i banyat amb xocolata bitter. Al torró se l’hi incorpora un soufflé d’aire, el que fa que sigui més lleuger, més suau i crueixent.
 
 
La UE com un sol mercat
 
La Unió Europea representa un mercat atractiu per als productes agroalimentaris per la dimensió de la seva demanda, la tendència de consum creixent, i el dinamisme en el flux internacional agroalimentari. Representa el 6% del total de la població mundial amb 500 milions d’habitants. Es preveu que el consum agroalimentari experimenti un creixement de l’11% en els propers 5 anys.
 
El bloc comercial de la UE està format per 27 mercats que comparteixen característiques comunes en relació al consum però també presenten diferències que fan que uns puguin resultar més atractius que altres. La millor manera d'accedir a un nou mercat és oferir un bon producte amb un preu competitiu, alineat amb els corresponents de la competència. En qualsevol cas, el preu és aquell que el mercat pot aguantar i no té res a veure amb els costos de producció.
 
Quant al consum agroalimentari mundial, la UE és el major consumidor mundial en alimentació i begudes, per davant de Xina i Estats Units, i representa el 19% del consum mundial amb 4,25 milions de persones ocupades en el sector.
 
Amb un volum de vendes de 1.017 bilions €, és el sector més gran de la UE. El 49,3% del volum de vendes del sector és de PIMES, que representen el 63.4% de l’ocupació del sector.
 
Europa és un dels socis comercials més importants per a Catalunya. Actualment, el 69,47% de les exportacions de productes agrícoles catalans es destinen a aquest mercat, i encara presenta molt recorregut i moltes oportunitats de negoci, com demostren les dades i el creixement previst de la Unió Europea en el seu conjunt.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.