La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha expressat avui la seva preocupació davant les constants retallades de l’Estat en l’àmbit de les polítiques socials, denunciant concretament que el Plan Concertado de Prestaciones Básicas de Servicios Sociales es manté al pressupost de 2015 "igual que l’any passat: 31’8 milions per a totes les CCAA, quan l’any 2011 era de 87 milions".
 
Neus Munté ha lamentat que enguany es mantingui aquest pressupost minso, "malgrat que han augmentat en quasi 1,5 milions les persones ateses pels serveis socials bàsics" i que "només a Catalunya, per posar un exemple, la inversió en professionals que atenen la primera necessitat de les persones ja supera i amb escreix aquesta xifra".
 
La consellera ha denunciat també que "l'Estat manté suspès el fons d’acollida i integració d’immigrants" i que per combatre la pobresa infantil "l’Estat destinarà 32 milions per a totes les comunitats autònomes, una xifra realment baixa".
 
En aquest context, Munté ha recordat que "la Generalitat es troba amb serioses dificultats de tresoreria, per la insuficiència de recursos que arriben a través del Govern central que és qui controla els impostos que paguen els catalans". Tal com ha destacat la consellera, "estem sotmesos a l’arbitrarietat de l'Estat, que mentre no aprovi un nou Model de Finançament, tot i que està obligat a fer-ho per llei, pot decidir lliurement quines són les transferències que fa a les autonomies, i ha decidit unilateralment reduir-les".