L’Auditori Josep Irla de Girona ha acollit aquest matí una sessió formativa
 
La iniciativa s’inscriu en un programa arreu del país que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”
Una imatge de la sessió
El Departament de Benestar Social i Família promou la formació de professionals dels cossos de seguretat en detecció i intervenció davant casos de maltractaments a la gent gran. La iniciativa s’inscriu en un pla formatiu que es desenvolupa arreu del país amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, en el marc d’un programa per fomentar el bon tracte a les persones grans i la campanya de sensibilització “Patrimoni de la Humanitat”.
 
Aquest matí la Secretaria de Família, adscrita al mateix Departament, ha organitzat una sessió a l’Auditori Josep Irla de la ciutat de Girona adreçada a membres de diversos cossos policials. La formació als professionals de la seguretat s’afegeix a la que Benestar Social i Família impulsa des de la presentació el 2012 del Protocol marc i orientacions d’actuació contra els maltractaments a les persones grans.
 
Enguany també s’està formant a professionals de l’àmbit de la salut, a professorat de cicles formatius d’atenció a la gent gran i a tot tipus de perfils que puguin estar implicats en la detecció o intervenció dels maltractaments a la persones grans. En total, aquest 2014 es preveu formar 1.200 professionals i 1.200 més de cara a l’any vinent.
 
La Generalitat també realitza una formació específica als tècnics d’atenció telefònica del servei 112 i altres línies telefòniques per tal que puguin donar resposta a denúncies o consultes sobre aquesta problemàtica. 
 
Durant el 2013 Benestar Social i Família va formar a més de 900 persones arreu de Catalunya a través de cursos adreçats principalment als professionals dels serveis socials i de la salut que mantenen un contacte habitual amb la gent gran, com ara responsables de casals i equipaments cívics, treballadors familiars, personal de residències i centres de dia o tècnics dels serveis socials.
 
Així mateix, es van distribuir més de 6.500 guies sobre el Protocol entre casals de gent gran, ajuntaments, consells comarcals, comissaries de policia, serveis d’atenció a la víctima, centres penitenciaris i serveis socials d’àmbit penal, entre d’altres.
 
D’altra banda, el Departament ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics per donar a conèixer el Protocol i ajudar-los a detectar possibles maltractaments. Els farmacèutics col·laboraran així mateix en la difusió de la campanya de sensibilització “Patrimoni de la Humanitat”, presentada el passat mes de juny i que té per màxim objectiu conscienciar la població, donar a conèixer els recursos existents, afavorir l’aflorament de casos i promocionar conductes de bon tracte.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de la sessió formativa

Una imatge de la sessió formativa
JPG | 249