Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat posa en marxa un projecte pilot de cursos d'anglès per a professionals turístics de les comarques d'interior

query_builder   16 octubre 2014 11:30

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat posa en marxa un projecte pilot de cursos d'anglès per a professionals turístics de les comarques d'interior

 
  • En total, una quarantena de persones assistiran a aquest cursos de nivell bàsic d’anglès que s’impartiran entre octubre i desembre a les poblacions de Sort, Manresa i Tortosa.
 
  • La realització d’aquests cursos respon a un dels objectius prioritaris del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 que estableix la necessitat de formar en idiomes als professionals turístics de les comarques d’interior per tal de millorar la competitivitat d’aquest sector.
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme (DGT) i en col·laboració amb les Escoles Oficials d’Idiomes del Departament d’Ensenyament, ha posat en marxa un projecte pilot de cursos de formació d’anglès adreçats als professionals que treballen en el sector turístic a les comarques d'interior.
 
Es tracta de tres cursos d’anglès bàsic i específic per atendre a turistes, que es duran a terme entre els mesos d’octubre i desembre, un cop a la setmana, 30 hores en total. Els cursos s’impartiran a les poblacions de Sort, Manresa, i en total hi assistiran una quarantena de persones.
 
L’elecció de les poblacions on s’impartiran els cursos s’ha fet a partir d’un sondeig realitzat per la DGT el passat mes de febrer a Terres de Lleida, Terres de l’Ebre i Catalunya Central, per constatar la necessitat i disponibilitat dels professionals d’aquestes marques turístiques en voler participar en aquests cursos de formació.
 
Aquest sondeig ha permès establir no només on es concentren els grups de persones interessades en rebre aquesta formació, sinó també quins idiomes són els més demandats (destacant l’anglès, clarament per davant del francès, l’alemany i el rus), quin és el nivell idiomàtic de les persones enquestades (la majoria han manifestat tenir un nivell bàsic de tots els idiomes) o en quina època de l’any prefereixen que s’organitzin els cursos, entre d’altres.
 
La realització d’aquests projecte pilot respon a un dels objectius prioritaris que marca el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 (PETC): la dinamització del turisme de les comarques d'interior. Per tal d’aconseguir-ho, el PETC estableix que és necessari millorar el coneixement de llengües estrangeres dels professionals que treballen en aquest àmbit, per així aconseguir una millora de la competitivitat d’aquest sector.
 
Si el projecte pilot finalitza amb èxit, la Direcció General de Turisme podria plantejar de cara al 2015 ampliar els cursos a altres zones de Catalunya i organitzar un curs de nivell superior a les tres poblacions on ha tingut lloc aquest projecte pilot.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia