• La consellera de Benestar Social i Família ha inaugurat avui les XIX Jornades de formació de les persones sordes en la modalitat oral
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat avui les XIX Jornades de formació de les persones sordes en la modalitat oral, que organitza les Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS).
 
Durant la seva intervenció, la consellera ha assegurat que el Departament de Benestar Social i Família treballa “perquè totes les persones, siguin quines siguin les seves capacitats, gaudeixin d’igualtat d’oportunitats, perquè el nostre objectiu és fer de la societat catalana una societat més inclusiva, que permeti a les persones amb altres capacitats gaudir de la seva autonomia personal”.
 
En aquest sentit, Munté ha afegit que “si volem que el país avanci amb pas ferm cap al futur, ens hem d’assegurar que tots i totes seguim el pas, perquè una societat mesura la seva fortalesa per com de fort en sigui el graó més dèbil”.
 
La llei d’accessibilitat, una realitat
 
La consellera de Benestar Social i Família ha recordat que aquesta setmana el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’accessibilitat per unanimitat, un projecte de Llei que va impulsar aquest Departament. Munté ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta llei i ha recordat que “és una norma actualitzada i adaptada als nous temps, que contempla no només l’eliminació de barreres arquitectòniques, sinó també de les barreres de comunicació, així com també d’aquelles situacions que generen una discriminació per a les persones amb discapacitats”.
 
Munté ha afegit que “volem continuar creixent en aquest àmbit i per això no ens volem aturar aquí. Hem d’estar sempre oberts a introduir els canvis que siguin necessaris per tal de facilitar la plena integració de les persones amb alguna discapacitat”. I en aquest sentit, ha assegurat que les Jornades d’avui “també incideixen en aquest camí, perquè la millora de l’accessibilitat és cosa de tots”.