Institut Català de les Dones

La VII Trobada Comarcal de Dones del Berguedà fomenta el diàleg entre dones de diferents generacions

query_builder   18 octubre 2014 17:37

event_note Nota de premsa

La VII Trobada Comarcal de Dones del Berguedà fomenta el diàleg entre dones de diferents generacions

Taula rodona intergeneracional
Aquest matí ha tingunt lloc a Berga una taula rodona on diverses dones han explicat en primera persona les seves vivències al voltant de temàtiques com el comerç, el tèxtil, La Patum, l’esport i la immigració. La iniciativa ha impulsat un debat entre dones de diferents generacions al voltant d’aquest temes, i ha estat un dels actes centrals de la VII Trobada Comarcal de Dones.
 
L’objectiu del Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga amb l’organització del “Diàleg intergeneracional de les dones del berguedà” en el marc de la VII Trobada comarcal és crear un espai  de relació i comunicació entre dones de diferents edats per fomentar el coneixement i el reconeixement mutu.
 
Aquest diàleg de dones es troba dins el cicle de Debats intergeneracionals de la Catalunya Central #Connectades, que impulsa l'Institut Català de les Dones (ICD) per donar visibilitat i reconèixer els sabers, les experiències i les trajectòries de dones especialment significades d’aquestes comarques. El projecte #Connectades neix de la col·laboració entre l’ICD, les entitats de dones, i els ens locals de l’Anoia, el Berguedà, Osona i el Bages, a través dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, així com la UVIC-Catalunya Central.
 
El llegat social que sorgeix d’aquesta nova mirada entre generacions de dones, que dialoguen del present, passat i futur serà divulgat a través d’un vídeo documental que posarà de relleu l’experiència, les aportacions i els sabers de les dones, imprescindibles per al progrés de la humanitat. S’impulsa així un imaginari que supera la visió històrica que situa les dones com a víctimes, les invisibilitza i menysté els seus sabers.
 
La VII Trobada comarcal de Dones del Berguedà, que s’ha desenvolupat al Pavelló de Suècia de Berga, també ha comptat amb una visita guiada per la “Berga històrica amb mirada de dones” i exhibeix les exposicions “Dones en blanc i negre, dones i treball al Berguedà”, i “dones en blanc i negre. Dones i formació”. Aquesta darrera s’exhibeix en el Museu.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia