Drets Socials

Neus Munté: "És amb l'esforç de tothom i amb una actitud proactiva com ens en sortirem"

query_builder   22 octubre 2014 09:30

event_note Nota de premsa

Neus Munté: "És amb l'esforç de tothom i amb una actitud proactiva com ens en sortirem"

  • La consellera de Benestar Social i Família ha inaugurat el Congrés de Serveis Socials Bàsics organitzat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials, el Col·legi Oficial de Psicòlegs i el Col·legi Oficial de Treball Social
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí a Barcelona el primer Congrés de Serveis Socials Bàsics que duu per lema “Vides en crisi(s). Ètica, recerca i creativitat. Transformem el present construint el futur”. Una iniciativa organitzada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials, el Col·legi Oficial de Psicòlegs i el Col·legi Oficial de Treball Social que s’allargarà fins divendres.
 
Durant el seu discurs la titular del Departament ha assegurat que cal “guanyar en eficiència i efectivitat, aprofitar millor els recursos que sabem escassos, així com teixir noves complicitats i sinèrgies entre els diferents actors implicats. Perquè és amb l’esforç de tothom, cadascú des del seu terreny, i amb una actitud proactiva com ens en sortirem”.
 
En el mateix sentit, la consellera ha afegit que “l’optimisme crític incentiva i és mobilitzador, tot el contrari del pessimisme que resulta el millor aliat per caure en postures derrotistes i mantenir les situacions de precarietat. Però hem de mantenir el pols a la crisi”, ha instat als assistents del Congrés.
 
Munté considera que “hem de ser capaços de trobar noves solucions als problemes i per això ens cal investigar en l’àmbit dels serveis socials, avaluar i descobrir mètodes més efectius. Reorientar les pràctiques professionals per fer-les més eficaces, posant sempre les persones al centre de les nostres polítiques i actuacions”.
 
D’altra banda, la consellera també s’ha referit al Comitè d’Ètica de Serveis Socials que impulsa el Departament de Benestar Social i Família. L’ha qualificat com “un fòrum de referència del debat ètic en el camp dels serveis socials a Catalunya gràcies a la implicació d’experts de reconegut prestigi en l’àmbit acadèmic, d’entitats socials, de patronals, de col·legis professionals i també del Govern”.
 
Munté ha recordat que aquest Comitè analitza “qüestions de fons que impliquen un esforç compartit de cara a replantejar, si s’escau, models d’atenció social, des del compromís diari dels professionals, els responsables dels equipaments i els òrgans reguladors”. “Perquè”, ha conclòs, “l’ètica aplicada és un tot, una actitud que ha d’impregnar una metodologia de treball, també en el sector dels serveis socials”.
 
Durant l’acte inaugural han intervingut a més a més la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; el president del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials, Paco Gea; la degana del Col·legi Oficial de Treball Social, Núria Carrera; el degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Pep Vilajoana; i la comissionada del Congrés, Maria Rosa Monreal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia