• Representants del Beijing Science and Technology Cooperation Center també han visitat la dessalinitzadora del Llobregat
 
  • Aquesta organisme del govern municipal de la capital xinesa se centra en establir col·laboracions internacionals amb l’objectiu d’aportar nous coneixements a empreses del país asiàtic
 
 
Osmosi
Interior de l'edifici d'osmosi inversa de la dessalinitzadora del Llobregat
Una delegació provinent de la municipalitat de Beijing (Xina) ha visitat aquest dimarts l’Agència Catalana de l’Aigua, amb l’objectiu de conèixer la gestió de l’aigua que s’està fent en territori català.
 
La comitiva, composada per un grup de 5 alts càrrecs del Beijing Science and Technology Cooperation Center, s’ha interessat per diversos aspectes de la gestió de l’aigua que es fa a Catalunya, com la gestió i planificació dels recursos hídrics, les xarxes de control que vetllen per la qualitat de l’aigua, la dessalinització, així com també de noves tecnologies emprades en la gestió de l’aigua.
 
La delegació xinesa tamé ha visitat la dessalinitzadora del Llobregat, la planta d’aquest tipus més gran d’Europa per a l’abastament urbà. Aquesta és una instal·lació que permet produir fins a 60 hm3/any i que modula el seu funcionament en funció de l’estat dels recursos ordinaris (embassaments i aqüífers). Sobre el funcionament de la dessalinitzadora, la comitiva asiàtica s’ha interessat pels seus costos productius, per com aquests s’integren en la tarifa i com es modula el funcionament de la planta.
 
El Beijing Science and Technology Cooperation Center és un organisme del govern municipal de la capital xinesa, destinat a establir línies de cooperació a nivell internacional. El seu objectiu se centra en conèixer noves tecnologies que puguin ser útils per a empreses i altres sectors del país asiàtic.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 230

Interior dessalinitzadora Llobregat

Interior dessalinitzadora Llobregat
JPG | 1060