Interior

Els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu presenten la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa

query_builder   22 octubre 2014 19:37

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu presenten la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa

FOTO
  • La iniciativa solidària arriba ja a la seva quarta edició, amb el somriure dels infants com a fil conductor de les fotos
  • Com en anys anteriors, les fotografies estan protagonitzades per nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu i membres dels Bombers de la Generalitat i han estat realitzades de forma altruista per un grup de fotògrafs professionals
  • Els fons que s’aconsegueixin amb la venda finançaran de nou la beca d’investigació en malalties pediàtriques “Bombers amb Causa
  • Una de les novetats de la nova edició és la participació del Cos de Bombers d’Andorra
  • Molts altres col·laboradors han volgut sumar-se a la iniciativa solidària: el Mag Lari, Pep Bou, el grup musical Txarango, Rocamora Teatre, els Pallapupas i Dani Jiménez, entre d’altres
  
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, han presentat avui el calendari solidari 2015 Bombers amb Causa, que enguany arriba a la seva quarta edició. A l’igual que en edicions anteriors, els fons que s’aconsegueixin amb la seva venda serviran per finançar la beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric Bombers amb Causa que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu. En aquesta ocasió, el fil conductor de les fotografies ha estat el “somriure” dels infants.
 
El conseller Espadaler ha agraït un any més la col·laboració de totes les persones i entitats que s’han sumat a aquesta iniciativa solidaria del Cos de Bombers de la Generalitat, que ja “és un projecte consolidat” i que “suma somriure, solidaritat i recerca”. El conseller ha destacat que “el sentit últim d’aquest projecte és donar suport a la investigació”.
 
A l’acte d’avui també han assistit Josep Martínez, secretari general d’Interior; Ramon Parés, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Albert Vilanova, subdirector general Operatiu dels Bombers de la Generalitat; Anna Martin, sotsdirectora general tècnica i Jordi Farré, director adjunt de Bombers d’Andorra.
 
També han assistit, entre d’altres, un dels tres bombers responsables del projecte del calendari Bombers amb Causa, Arnau Fabregat. En representació de Sant Joan de Déu han assistit la investigadora Belén Pérez, i  famílies i nens que han participat en el calendari d’enguany.
 
La investigadora Belén Pérez va ser la receptora de la beca dels diners recaptats l’any passat, 50.170 euros, destinats a un projecte de recerca en el grup de Trastorns del Moviment  i Malalties Metabòliques.
 
A més, en representació dels fotògrafs que han participat en el calendari ha assistit Danny Caminal. Els gegants de La Llacuna i el teatre de titelles Rocamora, han amenitzat l’acte.
 
 
Quarta edició del calendari solidari Bombers amb causa
El projecte del calendari solidari “Bombers amb causa” va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent el promotors del projecte. Amb l’edició 2015 del calendari, la quarta ocasió en què la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, de la qual depenen els Bombers de la Generalitat, i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren, el projecte arriba ja a la seva consolidació.
 
A l’igual que en les altres edicions anteriors, els veritables protagonistes d’aquest calendari solidari són els nens i nenes de l’hospital Sant Joan de Déu, que han estat fotografiats amb personal dels Bombers de la Generalitat i dels Bombers andorrans, a diferents escenaris.
 
 
Una de les novetats del calendari 2015 és la participació dels Bombers d’Andorra, que s’han volgut sumar a la iniciativa. Els bombers andorrans van realitzar una sessió de fotos, el passat mes d’agost, a les seves instal·lacions, en la qual van participar famílies i nens andorrans. El Govern d’Andorra va facilitar la participació de la fotògrafa Natàlia Montané, qui va fer les fotos. El calendari també es distribuirà al Principat i els andorrans podran col·laborar així amb la recerca en malalties infantils de l’Hospital.
 
 
Abacus i Natura, distribuïdors del calendari
Per a la seva distribució, el calendari solidari Bombers amb Causa compta amb la col·laboració desinteressada de la cooperativa Abacus, que participa en el projecte solidari per tercer any, i dels establiments Natura, que també s’han sumat al projecte i vendran el calendari.
 
 
Fotògrafs amb Causa
La qualitat de les fotografies que formen, any rere any, el calendari solidari “Bombers amb Causa” és fruit de l’excel·lent feina duta a terme pels fotògrafs que participen, desinteressadament, en el projecte. Tots ells són professionals de reconegut prestigi: Arnau Dalmases, Cristina Calderer, Danny Caminal, David Airob, Elisenda Pons, Joan Guerrero, Jordi García, Jordi Ribot, Marta Pérez, Natàlia Montané, Ricard Cugat, Susanna Sáez i Laura Guerrero.
 
 
Un projecte amb molts col·laboradors
El projecte del calendari solidari Bombers amb causa ha comptat, enguany, amb la col·laboració d’altres institucions i persones conegudes del món de l’espectacle, l’art i la música que han volgut sumar-se al projecte solidari i col·laborar amb els Bombers i Sant Joan de Déu.
 
Així, el Mag Lari, en Pep Bou, en Dani Jiménez, els Txarango, Clara del Ruste, Marina Vergés, Cristina Losantos, Pallapupas, els Geganters i Grallers de la Llacuna i la Companyia Rocamora Teatre han participat en aquesta edició.
 
El calendari solidari Bombers amb Causa ha estat possible també gràcies a la col·laboració desinteressada d’altres institucions com el  Teatre Condal, el Teatre de Sarrià i l’Ateneu Popular de Nou Barris.
 
 
On es pot adquirir?
A més de les botigues Abacus i Natura, el calendari solidari es pot adquirir, al preu de 10€, a la botiga de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a través de la web de l’Obra Social Sant Joan de Déu (obrasocialsantjoandedeu.org), i als parcs de Bombers de la Generalitat i d’Andorra.
 
 
Podeu consultar més informació sobre el calendari a www.bombersambcausa.org
 
Trobareu els vídeos del making of del calendari solidari 2015,  Bombers amb causa (editat per l’equip d’Enregistrament d’Imatges dels Bombers de la Generalitat)  i fotografies del calendari al següent enllaç: http://83.247.130.22
 
usuari: mcbombers
password: bombers122446
 

3  

Fitxers adjunts

El conseller amb membres de l'Obra Social Sant Joan de Déu, representants dels fotògrafs del calendari, la colla gegantera de La Llacuna i membres dels Bombers d'Andorra_Crèdit de foto_JORDI GARCIA

El conseller amb membres de l'Obra Social Sant Joan de Déu, representants dels fotògrafs del calendari, la colla gegantera de La Llacuna i membres dels Bombers d'Andorra_Crèdit de foto_JORDI GARCIA
JPG | 375

Titelles de Rocamora Teatre amb en Jan, protagonista de la portada del calendari_Crèdit de foto_JORDI GARCIA

Titelles de Rocamora Teatre amb en Jan, protagonista de la portada del calendari_Crèdit de foto_JORDI GARCIA
JPG | 300

Nota en pdf

Nota en pdf
PDF | 165

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia