• Pronostica que el 9N serà “una gran manifestació democràtica, en absència de la democràcia”, després de la suspensió per part del Govern espanyol
  • Diu que els observadors internacionals veuen “en la nostra unitat una de les forces més grans que tenim i en el moviment cívic una de les característiques més notables del nostre procés”
  • Assegura que qualsevol sortida haurà de passar per una votació acordada amb l’Estat, que haurà d’incloure la independència com una de les opcions
Fotografia de l'entrevista
En una entrevista al programa “Els Matins” de TV3, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha dit que s’estan elaborant els Pressupostos de la Generalitat pel 2015 i que “la idea és presentar-los.” “A diferència del 2014, l’any vinent els ingressos hauran de venir per la via de la política, haurem de treballar políticament molt intensament per aconseguir els més de 2.000M que ens falten”, ha afegit.
 
El conseller ha explicat que aquest 2014 hi ha hagut dues vies per aconseguir els 2.300M que faltaven per quadrar els comptes. D’una banda, s’han fet vendes patrimonials i concessions, i de l’altra, hi havia d’haver una negociació política, que finalment “no tindrà rendiments significatius”. “Per ser justos i precisos, per aquesta via només ingressarem uns 100M per la rebaixa d’interessos del FLA”, ha assegurat.
 
Pel que fa a les vendes i concessions, el conseller ha explicat que les alienacions d’edificis “van pel camí previst”. Sobre la concessió de les depuradores a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’ha mostrat confiat en què es puguin gestionar els diferents interessos polítics, ja que és “una operació en benefici mutu, i de tots plegats”. Amb tot, Mas-Colell ha precisat que difícilment s’aconseguiran els 2.300M previstos.
 
Preguntat sobre els possibles suports a l’hora d’aprovar els comptes de 2015, el responsable de les finances catalanes ha dit que hi ha un pacte de legislatura amb ERC i “el més lògic seria que això funcionés”. “Però com més forces parlamentàries s’hi apuntin o s’abstinguin millor. La tensió política és molt alta i ens convé a tots que el dia a dia, el tinguem el més organitzat i apamat possible”, ha assegurat.
 
Primer, el 9N
 
El titular d’Economia ha pronosticat que el 9N serà “una gran manifestació democràtica, en absència de la democràcia”, després de la suspensió per part del Govern espanyol. Ha assegurat que és la fita i que “el seny indica que ens hi hem de concentrar”, tot i que “tindrà la forma que tindrà, perquè no ens han deixat fer la consulta oficial que volíem fer i no ens n’hem d’oblidar.”
 
Després dels viatges a Washington i Londres, on s’ha entrevistat amb actors polítics i econòmics, Mas-Colell també s’ha referit a la imatge internacional de Catalunya: “És un símptoma que els observadors internacionals veuen en la nostra unitat una de les forces més grans que tenim i en el moviment cívic una de les característiques més notables del nostre procés.”
 
Pel conseller, qualsevol sortida haurà de passar per una votació acordada amb l’Estat, que haurà d’incloure la independència com una de les opcions. O, dit d’una altra manera, “haurà d’incloure que un resultat possible sigui que si Catalunya s’avé a mantenir-se a Espanya ha de ser per una elecció lliure, on l’opció de no fer-ho també sigui una opció real”, ha dit.
 
“El missatge que hem d’enviar al món és que nosaltres estem preparats per negociar ja, i, per tant, estem esperant que hi hagi algú a l’altra banda de la taula”, ha conclòs.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 100