• La sessió formativa es fa avui dijous i demà divendres, i dóna continuïtat als coneixements adquirits durant el projecte europeu POSOW (Preparedness for Oil-polluted Shoreline cleanup and Oiled Wildlife Interventions)
 
  • A la formació hi assisteixen una vintena de representants dels municipis de Badalona, Barcelona, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilanova i la Geltrú, Pineda de Mar i Sant Adrià de Besòs, a més de tècnics de la DGPC i
 
 
 
Avui dijous i demà divendres tenen lloc a l’edifici Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) dues sessions formatives sobre com netejar el litoral contaminat per hidrocarburs i la primera intervenció sobre la fauna afectada com a seguiment del recent acabat projecte europeu POSOW (www.posow.org), finalitzat el desembre i que va ser està coordinat pel Centre Regional de Resposta d’Emergència davant la Contaminació Marina pel Mar Mediterrani REMPEC. EL projecte POSOW busca establir sinèrgies de cooperació regional a través de la millora del coneixement i capacitats dels intervinents (professionals i voluntaris) en un episodi de contaminació marina. Una de les claus és formar tècnics que al seu torn puguin formar voluntaris per a la neteja d’hidrocarburs de les platges davant un cas d’emergència al Mediterrani. Els vuit estats membres que han participat en el projecte POSOW són: Croàcia, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Eslovènia i Espanya.
 
La formació que s’ofereix avui i demà als tècnics municipals servirà per poder dur a terme una actuació més eficaç per part dels municipis en cas de contaminació marina en el Pla d’Actuació Municipal de cada municipi en el marc del Pla CAMCAT de Contaminació Accidental d’Aigües Marines de Catalunya.
 
A la formació hi assistiran una vintena de tècnics i/o voluntaris de Protecció Civil dels municipis de Badalona, Barcelona, Cabrera de Mar, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilanova i la Geltrú i Sant Adrià de Besòs, a més de tècnics de la DGPC.
  
Als assistents a la formació se’ls explica, entre d’altres temes el projecte POSOW, el pla CAMCAT, característiques del litoral, el litoral contaminat, rols i tasques dels voluntaris, organització del centre de treball, principis generals de neteja i actuació bàsica amb fauna contaminada. A banda de la jornada teòrica celebrada avui i demà, es realitzarà properament una jornada pràctica de simulacre de neteja de platges.  El novembre de 2013 es va dur a terme, dins del projecte POSOW, la formació de tècnics de Protecció Civil de la Generalitat. Posteriorment, el maig de 2014 i juny de 2014 (jornada pràctica a platges de Torredembarra i Terres de l’Ebre) es va dur a terme la formació de tècnics municipals. Ara a Badalona se celebra la cinquena formació per a municipis de la demarcació de Barcelona.
 
El projecte POSOW va tenir una durada de dos anys co-finançat per la Comissió Europea sota l’Instrument de Finançament de Protecció Civil i executat per REMPEC i els seus socis, el CEDRE, l'Institut per a la Protecció Ambiental i de Recerca (Ispra), la Fundació Sea Alarm, i la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CPMR).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en format PDF

Nota de premsa en format PDF
PDF | 42