Protecció Civil

Membres de 48 ens locals gironins assisteixen a una formació en protecció civil organitzada pel Departament d'Interior i la Diputació de Girona

query_builder   23 octubre 2014 16:30

event_note Nota de premsa

Membres de 48 ens locals gironins assisteixen a una formació en protecció civil organitzada pel Departament d'Interior i la Diputació de Girona

 
•          La jornada d’avui, en la que s’ha fet especial èmfasi en explicar el Pla NEUCAT i les seves competències, permet acostar al territori la formació especialitzada en protecció civil a càrrecs electes del govern municipal i tècnics municipals vinculats als plans de Protecció Civil de la Generalitat
 
•          El Director General de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha presentat la jornada i destaca “el paper principal que tenen els Ajuntaments en la primera línia de la Protecció Civil”
 
•          Aquesta jornada dóna compliment al conveni en matèria de Protecció Civil signat el passat mes de març entre el Departament d’Interior i la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC)
 
 
El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, juntament amb el gerent de XALOC, Xavier Alberch, han presentat la jornada “Formació Bàsica en Protecció Civil i el Pla Neucat” adreçada a càrrecs electes i tècnics locals que s’ha dut a terme aquest matí a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona. La jornada ha estat organitzada conjuntament entre el Departament d’Interior i la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC).
 
A la formació hi han assistit 70 membres (càrrecs electes del govern municipal i tècnics municipals) de 48 ens locals de les comarques gironines que, per raó del seu càrrec , estan vinculats als plans de Protecció Civil de la Generalitat.
Aurich ha valorat la importància de la jornada “pel paper principal que tenen els Ajuntaments en la primera línia de la Protecció Civil i el paper cabdal d’una bona coordinació operativa, que té el seu fonament en una acurada formació”. Per la seva banda, Alberch ha destacat la “importància de la col·laboració entre les diferents administracions” per tal de proporcionar una bona formació als ens locals.
 
Els 70 assistents han rebut formació sobre els objectius, organització i model de la protecció civil a Catalunya, en la que els municipis tenen un paper cabdal. També s’han explicat les diferents actuacions operatives i de planificació que duu a terme Protecció Civil, així com el paper del voluntariat municipal en Protecció Civil.
 
A la jornada s’ha fet també formació sobre els diferents plans de Protecció Civil, fent especial èmfasi en el Pla Neucat per risc de nevades, ara que comença la temporada de més fred. S’ha destacat el paper que tenen els Ajuntaments a l’hora de preveure i reaccionar a les emergències per risc meteorològic i la importància dels plans municipals i els plans d’autoprotecció.
 
Cal recordar que l’alcalde d’un municipi és la màxima autoritat de Protecció Civil en el seu municipi, i també s'ha de destacar la importància de la col·laboració dels consells comarcals en l’àmbit de la protecció civil (a través dels plans d’assistència i suport), així com la coordinació de l’àmbit local amb la Direcció General de Protecció Civil.
 
Les formacions les han dut a terme el responsable tècnic en matèria de Protecció Civil a Girona, Antoni Güell, i el tècnic de protecció civil de la Generalitat a Girona, Albert Perramon.
 
Els 70 assistents a la formació són personal electe (alcaldes i regidors) i tècnics dels següents 48 Ajuntaments i Consells Comarcals:
 
  • Ajuntaments: Anglès, Argelaguer, Avinyonet de Puigventós, Banyoles, Begur, Cadaqués, Calonge, Cassà de la Selva, Cornellà del Terri, Lloret de Mar,Ordis, Forallac, Fornells de la Selva, Hostalric, Llambilles, Llançà, Maçanet de la Selva, Olot, Palafrugell, Palau-saverdera, Parlavà, Planoles, Pont de Molins, Quart, Ripoll, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Santa Pau, Tossa de Mar, Ullastret,Vidreres, Vilablareix, Vilafant i Vilobí d'Onyar, a més de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Vall de Bianya.
 
  • Consells comarcals: Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Pla de l'Estany, Ripollès, i  Gironès i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa i Ajuntament de Banyoles SIGMA.
 
La formació del personal electe i tècnic, així com dels voluntaris de Protecció Civil municipals, és una prioritat per a la Direcció General de Protecció Civil que compta  amb l’impuls i suport de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
 
L’objectiu d’aquesta sessió ha estat aclarir com preveuen els plans de Protecció Civil la coordinació entre les administracions vinculades a les emergències, així com analitzar i resoldre els principals dubtes que es plantegen en relació amb l’aplicació del Pla NEUCAT.
 
La jornada d’avui ha donat compliment al conveni en matèria de Protecció Civil signat, el passat mes de març, entre el Departament d’Interior i la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona. Aquest conveni tenia per objectiu adaptar-se a la Llei de Protecció Civil de Catalunya (Llei 4/1997), que preveu que el personal dels serveis públics inclosos en els plans de protecció civil han de rebre formació específica.
 
 

1  

Imatges

foto de la jornada aquest matí a Girona

foto de la jornada aquest matí a Girona 944

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia