Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí destaca la importància del Pla marc del cooperativisme agrari català

Segons el conseller aquest pla ha de servir per potenciar el model i assegurar el futur i la viabilitat de les cooperatives agràries catalanes

query_builder   24 octubre 2014 13:40

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca la importància del Pla marc del cooperativisme agrari català

Segons el conseller aquest pla ha de servir per potenciar el model i assegurar el futur i la viabilitat de les cooperatives agràries catalanes

Moment de la presentació
Moment de la presentació
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, ha presidit la presentació dels resultats de la fase de diagnosi del Pla marc del cooperativisme agrari català. La presentació ha comptat amb l’assistència de més de 150 representants de cooperatives.
 
L’octubre de 2012, el Departament i la FCAC van signar un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un Pla marc del cooperativisme agrari a Catalunya, d’acord amb les resolucions del ple del Parlament de Catalunya d’abril de 2010 sobre el sector agrari. Per elaborar la primera fase d’aquest pla, la diagnosi, s’ha fet un estudi en profunditat d’unes 240 cooperatives agroalimentàries, com a pas previ a una reflexió estratègica que “marcarà les línies mestres de l’actuació del sector a mitjà termini, a més de preveure de quina manera han d’adaptar-se als canvis de l’economia i al mercat global”.
 
Pelegrí ha volgut destacar que “aquest pla ha de servir per donar futur i viabilitat al cooperativisme agrari, ja que identificarà les necessitats per tal de prioritzar els serveis i recursos que adrecem a les cooperatives agràries catalanes o bé per crear-ne de nous”.
 
En aquest sentit, el conseller ha afirmat que aquest document “ens ha de reforçar encara més la idea de la importància del cooperativisme català, ja que les cooperatives han contribuït amb el seu llegat i patrimoni històric a definir la nostra identitat com a país; i milloren la competitivitat de les empreses agràries dels seus socis a través dels serveis que donen”.
 
El responsable de l’Administració agrària catalana també ha aprofitat la presentació per explicar que cal treballar a favor d’alguns punts que són objectius o finalitats d’aquest pla, com ara la concentració de cooperatives, la comercialització, la qualitat i la innovació, i la formació i professionalització. Segons Pelegrí, “si aconseguim portar a terme aquests ítems podrem fer del cooperativisme agrari català un agent central en la innovació agroalimentària i podrem aconseguir que el cooperativisme agrari català tingui un paper de lideratge en el cooperativisme europeu”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Moment de la presentació

Moment de la presentació 466

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia