El passat 22 d’octubre els Serveis Veterinaris Oficials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) van confirmar el diagnòstic, per part d’un veterinari clínic, d’un cas de rinopneumonitis en una explotació equina a la comarca del Garraf.  
 
El Departament ha comprovat que els animals afectats estan rebent tractament pel símptomes que presenten: temperatura alta, petèquies a la boca, gingivitis i atàxia, i ha supervisat les mesures de bioseguretat instaurades a l’explotació.
 
Cal tenir present que no es tracta del primer cas d’aquesta malaltia a Catalunya i que no existeixen mesures de control oficial establertes per normativa. Amb l’objectiu de controlar la difusió d’aquest malaltia, el Departament ha restringit el moviment d’animals d’aquesta explotació, sense veure’s afectada per a aquesta restricció cap altre explotació de la zona.
 
Com a mesura preventiva s’han suspès les autoritzacions dels certàmens ramaders amb presencia d’èquids previstos a la comarca del Garraf. En qualsevol cas, el Departament revisarà les mesures adoptades en funció de l’evolució de la situació.
 
Així mateix, s’ha recomanat als veterinaris clínics que apliquin les mesures profilàctiques que considerin adients i extremin les mesures de bioseguretat per minimitzar el risc de contagi a les explotacions on exerceixen la seva activitat professional.
 
L’aplicació de bones mesures de bioseguretat per part dels titulars, dels veterinaris i dels transportistes és imprescindible per aconseguir evitar la difusió de la malaltia.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat