Direcció General de Comunicació

El Govern acorda destinar 1,8 milions d'euros a la convocatòria d'ajuts en sanitat vegetal per al 2015

query_builder   28 octubre 2014 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern acorda destinar 1,8 milions d'euros a la convocatòria d'ajuts en sanitat vegetal per al 2015

  • Els ajuts s’adrecen a les Agrupacions de Defensa Forestal, que col·laboren amb l’Administració en les tasques de prevenció i lluita contra plagues i malalties
 
El Govern ha aprovat destinar 1,8 milions d’euros a la convocatòria d’ajuts en matèria de sanitat vegetal per al 2015. Es tracta d’ajuts que s’adrecen a les Agrupacions de Defensa Forestal, que col·laboren amb l’Administració de la Generalitat en tasques de prevenció, control i eradicació dels agents nocius que afecten els vegetals (plagues, malalties i males herbes).
 
El treball especialitzat en matèria de sanitat vegetal requereix una preparació elevada, amb personal tècnic altament qualificat, cosa que dificulta que cada explotació pugui gestionar directament aquestes tasques. A més, a banda de l’alta especialització, la situació constantment canviant dels organismes nocius que afecten els vegetals fa que sigui necessari un suport de personal tècnic en constant formació i actualització del coneixement, adaptat a la realitat dels conreus i a les condicions agroclimàtiques de cada zona. A banda, la gestió de la lluita contra algunes plagues sovint no es pot limitar a una explotació individual, sinó que requereix un plantejament col·lectiu i una visió conjunta de territori. En aquest sentit, des de l’inici han fet una tasca important en aquest camp les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia