La consellera de Benestar Social i Família ha participat aquesta tarda en l’arribada a Barcelona de la flama dels Special Olympics 2014
 
La competició tindrà lloc entre els 30 d’octubre i el 2 de novembre a Barcelona i Calella i hi participaran uns 1.600 esportistes
La consellera Neus Munté durant l'acte d'arribada de la flama dels Special Olympics a Barcelona
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha qualificat els Jocs Special Olympics com “una via excel·lent per al desenvolupament personal i la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual”. Munté ha participat aquesta tarda en l’arribada a Barcelona de la flama dels Jocs Special Olympics 2014 que se celebraran a Barcelona i Calella entre el 30 d’octubre i el 2 de novembre. La consellera ha rebut la torxa a la Plaça de Sant Jaume i ha fet un petit recorregut abans de passar el relleu.
 
A l’acte, a banda de la consellera, també hi han participat la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; l’alcadessa de Calella, Montserrat Candini; el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà; el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix; així com alguns dels esportistes participants i personalitats del món de l’esport i la cultura.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha destacat que els Special Olympics són “sense cap mena de dubte, la cita social i esportiva més important a Catalunya per a les persones amb discapacitat intel·lectual”. Els Jocs estan organitzats per l’entitat Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a disminuïts Psíquics) i els Ajuntaments de Barcelona i Calella. Durant 4 dies competiran uns 1.600 esportistes de Catalunya, la resta de l’Estat i l’estranger en 13 disciplines: atletisme, hoquei, tennis i tennis taula, gimnàstica, handbol, bàdminton, petanca, futbol sala, natació, bàsquet, tennis i vela.
Tot i el caràcter esportiu de la cita, la consellera Munté ha recordat que, paral·lelament, “els Jocs també són convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement al paper que les persones amb discapacitat intel·lectual jugueu a la nostra societat”. En aquest sentit, la consellera ha lloat els beneficis de l’esport “com a motor per a la integració i l’acceptació a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual”.
 
“Per aquest motiu –ha afegit la consellera- cal celebrar, preservar i potenciar esdeveniments com aquest i cal reconèixer el paper, la tenacitat, la força i la professionalitat de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics – ACELL i Special Olympics Catalunya. Aquestes dues entitats que treballen magníficament unides en l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la pràctica de l’esport”.
 
Munté ha garantit la col·laboració del Govern en aquesta tasca, “treballant per proporcionar una igualtat d’oportunitats per a tothom i un suport per a desenvolupar-se en l’àmbit humà, personal i professional que cada persona triï lliurement. Volem una societat de tots i per a tots, inclusiva, integradora, respectuosa amb la diversitat i solidària”.
 
La consellera ha acabat la seva intervenció encoratjant els esportistes ”a ser valents durant aquests quatre dies de competició però, sobretot, al llarg de tota la seva vida. A les seves famílies, a sentir-se molt orgulloses del seu esforç. I al conjunt de la societat, a mirar amb orgull i respecte aquests esportistes pel seu talent i capacitat”.
 
L’estrena dels Jocs, dijous al Pavelló del a Mar Bella de Barcelona
 
Els Jocs arrencaran el proper dijous al pavelló de la Mar Bella de Barcelona amb la cerimònia inaugural i l’encesa del peveter. La flama olímpica, que va sortir del Canigó, ha passat en el seu recorregut per deu ciutats molt vinculades als Special Olympics: Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lloret i Barcelona.
 
A banda de Catalunya, els esportistes participants provenen de comunitats de l’Estat espanyol com Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó i Múrcia així com de països estrangers com Suïssa, Mònaco, Itàlia, Gibraltar, Andorra, Dinamarca, Israel, Àustria, Gran Bretanya, la Índia, Etiòpia, el Marroc, Hongria, Països Baixos, l’Equador, Xile, Argentina i el Perú.
 
A la seu de Barcelona es faran les competicions de vela, bàsquet i tennis mentre que a Calella es disputaran les nou restants: natació, atletisme, handbol, futbol sala, gimnàstica, tennis taula, bàdminton, petanca i hoquei interior.

1  

Fitxers adjunts

La consellera Neus Munté durant l'acte d'arribada de la flama dels Special Olympics a Barcelona

La consellera Neus Munté durant l'acte d'arribada de la flama dels Special Olympics a Barcelona
JPG | 2492