Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Jornada de cloenda dels projectes de cooperació Leader "Energia i Forest" i "Masies + Sostenibles"

9 empreses reben el diploma del programa CLIMA per haver deixat d'emetre 700 tones de CO2

query_builder   28 octubre 2014 17:28

event_note Nota de premsa

Jornada de cloenda dels projectes de cooperació Leader "Energia i Forest" i "Masies + Sostenibles"

9 empreses reben el diploma del programa CLIMA per haver deixat d'emetre 700 tones de CO2

Lliurament dels certificats d'estalvi d'emissions del Programa CLIMA
Lliurament dels certificats d'estalvi d'emissions del Programa CLIMA
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha inaugurat l’acte de cloenda  dels projectes de cooperació Leader “Energia i Forest” i “Masies + Sostenibles”, aquest tarda, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.
 
La jornada ha estat organitzada pels grups  Leader Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura i el Consorci de Desenvolupament Rural  de la Catalunya Central, coordinadors dels projectes  “Energia i Forest” i “Masies + Sostenibles.
 
Energia i Forest és un projecte participat pels 13 grups leader de Catalunya, que  té com a objectiu catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa. Els resultats més destacables del projecte són: la consolidació d’una xarxa de 13 gestors energètics municipals, la implantació de la comptabilitat energètica a 56 municipis, la realització d’una diagnosi energètica a 6 equipaments públics, l’actualització del Pla Estratègic comarcal de la biomassa del Ripollès i la transferència d’aquest pla a 5 territoris més.
 
El projecte Masies + sostenibles està participat per 10 grups leader de Catalunya, i   té com a objectiu impulsar la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència de les masies , mitjançant alternatives sostenibles i renovables. Entre les actuacions més importants del projecte en destaquen  l’elaboració i edició d’una guia pràctica per a la rehabilitació i la construcció sostenible, l’edició del documental “viure a la masia”, l’edició anual i consolidació de la Fira Masies + Sostenibles i la creació del cens de masies de Catalunya MASICAT.
 
Durant la jornada, el director general de Desenvolupament Rural ha fet entrega dels certificats d’estalvi d’emissions del Programa CLIMA. Els Projectes Clima, promoguts a través del Fons de Carboni per una Economia Sostenible, estan concebuts per marcar un camí de transformació del sistema productiu espanyol cap a un model baix en carboni. El Fons de Carboni per una Economia Sostenible és un instrument de finançament climàtic que es concep amb l'objectiu de reorientar l'activitat econòmica cap a models baixos en carboni al mateix temps que es contribueix al compliment dels objectius internacionals assumits per Espanya en matèria de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 
El diploma l’han rebut 7 empreses del Ripollès, 1 del Berguedà i 1 del moianès que en total han deixat d’emetre a l’atmosfera 700 tones de CO2 i per les que han rebut una compensació de 7,10€ per tona.
 
La jornada  també ha inclòs  les xerrades “Què fer davant el Canvi Climàti”, a càrrec de Salvador Samitier, de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i “Valor del bosc: perspectives socioecològiques”, a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals .
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia