Drets Socials

Neus Munté lamenta que "l'Estat retalla en polítiques socials mentre augmenta el pressupost en defensa"

La consellera de Benestar Social i Família denuncia que el Govern de l'Estat "consolida any rere any retallades en polítiques socials"

query_builder   29 octubre 2014 11:13

event_note Nota de premsa

Neus Munté lamenta que "l'Estat retalla en polítiques socials mentre augmenta el pressupost en defensa"

La consellera de Benestar Social i Família denuncia que el Govern de l'Estat "consolida any rere any retallades en polítiques socials"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha afirmat avui al Ple del Parlament que "a Catalunya, i en l’àmbit dels impostos sobre els quals tenim competències normatives, les rendes més altes tenen una pressió fiscal més elevada que a la resta de l’Estat". En definitiva, segons Munté "la fiscalitat, dins els marges que disposem i malgrat aquells molts altres que se'ns imposen, l'entenem com una eina al servei de garantir tant l'estat del benestar com la dinamització de l'activitat econòmica".
 
Així responia la consellera a una pregunta sobre fiscalitat i prestacions socials efectuada per ICV-EUiA, recordant que "el més important és, sens dubte, establir quines són les prioritats en l’àmbit de les polítiques socials, ja que també hi té a veure qui és el responsable de la caixa. El sistema tributari actual, que depèn majoritàriament del Govern espanyol, no ajuda precisament a avançar en aquesta direcció, ni a disposar dels ingressos que són necessaris per a les polítiques socials".
 
La consellera s’ha referit a alguns exemples del tractament que Catalunya rep per part de l’Estat com són:
  • 16.000 M€ de dèficit fiscal.
  • Incompliment dels compromisos d’inversió.
  • Imposició injusta dels límits de dèficit públic.
  • Manca de finançament suficient en partides com la dependència, el fons d’acollida i integració, programes de lluita contra el maltractament infantil, pla d’acció per a persones amb discapacitat i programes de suport a les famílies en situació d’especial vulnerabilitat.
  • Incompliments a l'hora de fer efectiu el traspàs del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials.
 
Munté ha recordat que els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2015 tenen el percentatge d’inversió a Catalunya més baix dels darrers 17 anys, ja que "el Govern de l’Estat consolida any rere any retallades en polítiques socials".

La consellera de Benestar Social i Família ha lamentat que "mentre l’Estat decideix incrementar el pressupost del Ministeri de defensa en 25M€,  congela totes les partides en matèria de serveis socials i atenció a la dependència". Per contra, l’import de la inversió social en els pressupostos de la Generalitat ha passat del 67,8% del total de despesa no financera dels departaments l’any 2010 al 71,1% el 2014, "incrementant-la malgrat la situació d’ofec econòmic, amb grans esforços, perquè les polítiques socials sí que són prioritàries pel Govern de la Generalitat".
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia