• El conseller de la Presidència ha anunciat que els propers dies el Govern informarà de la solució “més econòmica i tècnicament més viable”
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat avui ,“categòricament”, que “mantindrem l’alta definició de TV3” i que el Govern ho farà “per la via que sigui més econòmica i tècnicament més viable”. En resposta a una pregunta de la sessió del control al Govern al Parlament de Catalunya, el portaveu del Govern també ha avançat que “en els propers dies estarem en condicions d’anunciar quina és aquesta solució amb tota la precisió”.
 
En aquest context, el conseller ha denunciat un cop més que la decisió del govern espanyol d’eliminar un dels tres múltiplexs de la Televisió Digital Terrestre (TDT) que gestiona la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és “estrictament política, perquè, i a més ja ha quedat acreditat des de fa temps i també aquests darrers mesos, que de solucions tècniques n’hi ha moltes i diverses per no haver d’arribar a aquest punt”. A més “la imposició que es fa en relació amb els múltiplexs de la CCMA no es la que s’ha trobat, per exemple, per a TVE, cosa que posa de manifest que hi ha un tracte clarament diferenciat”.
 
Homs ha lamentat que el Govern li ha plantejat al govern espanyol, que és “qui té la potestat per imposar”, “diferents alternatives” però totes elles “sense èxit”, perquè “això tenia una decisió política de fons al darrere”. De fet, “és una confiscació política i un atac contra la televisió pública de Catalunya”, perquè “tingui menys capacitat de canal i per tant d’arribar a totes les llars del nostre país.”
 
El conseller també s’ha referit a l’extensió de la Televisió Digital Terrestre (TDT i ha assegurat que el Govern treballarà per aconseguir l’equilibri territorial “necessari” perquè “no hi hagi discriminació per raó d’on es viu com a conseqüència d’una planificació de la TDT molt mal feta”.