• Aquest sistema de protecció individual s’incorpora a la dotació bàsica dels mossos d’esquadra. S’adquiriran 17.066 armilles entre el 2014 i el 2017, any en què tots els agents en disposaran
 
  • Són armilles interiors antibala, antitall i antipunxada, que disposen d’una funda exterior logotipada en funció del servei que s’utilitzarà quan sigui necessari
 
  • Al mes de desembre ja comptaran amb les noves armilles interiors 3.500 mossos, i al febrer de l’any que ve se n’hauran distribuït 9.000
 
  • L’adopció d’aquest nou model dóna resposta a una reivindicació històrica del cos de fa vuit anys
 
El Departament d’Interior dotarà d’un equip de protecció individual a tots els Mossos d’Esquadra. En els propers quatre anys s’adquiriran 17.066 armilles interiors de doble ús, ja que compten també amb una funda exterior que s’utilitzarà quan el servei ho requereixi. Amb aquesta decisió, l’any 2017 tots els membres del cos de Mossos disposaran d’aquest nou equipament.
 
La dotació d’armilles interiors per a tots els mossos implica l’adopció, per part del Departament d’Interior, d’un nou model que dóna resposta a una històrica reclamació del cos de fa vuit anys. L’equip de protecció individual s’estén a tota la plantilla del cos de Mossos, en una clara voluntat d’incorporar-lo al material de dotació bàsic d’un mosso d’esquadra, juntament amb la uniformitat i l’arma.
 
Aquestes noves armilles garantiran un mateix nivell de protecció per a tots els efectius i augmentaran la seguretat ja que són antibala, antitall i antipunxada. La seva ergonomia la fa més còmode i pràctica, ja que han estat fabricades tenint en compte les necessitats dels agents.
 
A cada efectiu se li assignarà una armilla, que estarà adaptada a la seva talla. Disposarà d’una funda exterior, que permetrà la visibilitat del número TIP i dels distintius de graduació, i que estarà singularitzada en funció del servei al qual estigui destinat. Hi haurà quatre models específics de fundes exteriors: seguretat ciutadana, trànsit, ARRO i BRIMO.
 
Les noves armilles es distribuiran, amb les seves corresponents fundes exteriors, en tres anys, amb un pressupost total de 4.095.840 euros, amb el següent calendari: 3.500 armilles aquest any, 5.500 el febrer de l’any que ve, 4.500 el 2016 i 3.566 el 2017.
 
La distribució de les armilles començarà el proper mes de desembre, i el primer trimestre de l’any que ve ja s’hauran entregat a 9.000 efectius, entre els quals, tots els agents de seguretat ciutadana.  
                       
Hi haurà una regulació de l’ús de les armilles interiors. Serà una normativa que reglamentarà tots els aspectes que s’hi relacionen: la seva conservació, el seu ús, entre altres. Donat que es tracta de dotació bàsica individual, tots els agents estaran obligats a endur-se-la quan comencin el servei, com passa ara amb l’arma.
  
Adjuntem la resposta del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, avui al Parlament de Catalunya:
 
 
Adjuntem també la nota de premsa en pdf amb fotos.

1  

Fitxers adjunts

Interior

Interior
PDF | 102