Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el decret que reforça el caràcter estratègic i consultiu del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

query_builder   1 abril 2014 11:51

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret que reforça el caràcter estratègic i consultiu del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

 
  • La nova normativa introdueix canvis en el funcionament del CADS, revisa les seves funcions i concreta alguns dels àmbits en què centrarà la seva actuació a partir d’ara, com l’economia verda, l’energia, la seguretat alimentària o el canvi climàtic
 
  • El CADS és un òrgan integrat per professionals de reconegut prestigi que va ser creat l'any 1998 per assessorar el Govern en la difusió dels valors ambientals i el foment de la cultura de la sostenibilitat
 
El Govern ha aprovat el decret que reforça el caràcter estratègic i consultiu del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). Aquesta nova reglamentació agrupa en un únic text tots els canvis normatius incorporats al llarg dels quinze anys d'existència d'aquest òrgan, alhora que introdueix variacions en el seu funcionament per fer-ne més àgil i eficaç la seva funció assessora.
 
Pel que fa a les competències, el text estableix que el CADS pot dur a terme el seguiment i l'anàlisi de polítiques que es consideren estratègiques des del punt de vista de la sostenibilitat. També determina els àmbits en què ha de centrar la seva atenció, com l'economia verda, l'aigua, l'energia, la seguretat alimentària o el canvi climàtic.  
 
Una de les novetats que comporta l’aprovació d’aquesta norma és que el CADS assessorà el Govern en el disseny d'actuacions per promoure l'educació per a la sostenibilitat. El CADS també s'encarregarà de fomentar la implicació dels sectors econòmics i socials en el procés de desenvolupament sostenible a Catalunya.
 
El Consell estarà format per un president/a, nomenat pel Govern, un vicepresident/a, i un nombre de vocalies que pot oscil·lar entre les deu i les quinze. Aquests membres són nomenats per un període de dos anys, ampliables a dos més. El CADS també tindrà un director/a, que serà el responsable del seu funcionament ordinari. El decret dota d'autonomia funcional el Consell, un fet que en garantirà l'objectivitat i la imparcialitat.
El CADS podrà crear grups d’experts en temàtiques concretes, amb caràcter estable o puntual. Les seves recomanacions seran consultives i no tindran caràcter vinculant per al Consell, de la mateixa manera que no ho seran els informes i propostes emesos per iniciativa pròpia del CADS o a petició del Govern. El decret recull una decisió que ja es va prendre durant el Plenari del CADS del 22 de novembre de 2011: cap dels seus integrants percebran dietes, com tampoc ho faran els membres dels grups d’experts.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia