Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a la Jonquera un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   30 octubre 2014 12:08

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a la Jonquera un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de la Jonquera (Alt Empordà) juntament amb l’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez. Durant l’acte, Isern ha destacat que "amb aquest pla l'SCT dóna unes pautes a La Jonquera per a la millora de la seguretat viària del municipi, com la protecció dels col·lectius més vulnerables". El director de l’SCT també ha comentat que amb els plans locals de seguretat viària “l’SCT aplica la seva experiència en la gestió de la seguretat viària a l’àmbit municipal”. En el cas del de La Jonquera, Isern ha destacat que "és un pla fet a mida i que es complementa amb el pla de mobilitat que també s'està elaborant amb La Jonquera”. D’altra banda, l’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez ha explicat que “amb l’elaboració d’aquest pla La Jonquera demana ajuda a l’SCT per identificar els punts viaris negres del municipi i millorar-ne la seguretat viària” i ha explicat que s’han tingut en compte les característiques del municipi, marcades pel pas de la N-II i l’AP-7 i els enllaços des d’aquestes vies principals per accedir a la localitat.
 
Amb el desplegament del PLSV a la Jonquera, una població amb uns 3.135 habitants (dades IDESCAT, 2013), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com  reduir, en la mesura del possible, la sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat. En aquest sentit, en el període 2010-2013 el nombre d’accidents amb víctimes va fluctuar entre els 2 i els 6 anuals. L’any 2013, a més, cal observar que hi va haver una taxa de 0,6 accidents per 1.000 habitants, una xifra molt inferior a la mitjana catalana, que se situava en 2,1 per aquest any.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local, l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Aquest 2014 s’han realitzat una vintena de Plans Locals de Seguretat Viària. Això complementa els que es van elaborar entre el 2006 i el 2013, un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia