Habitatge i la Delegació de la Unió Europea han presentat, juntament amb altres entitats del Mediterrani, els compromisos per endegar aquesta renovació energètica
Foto de la presentació
Aquest matí, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el director de la Representació de la  Comissió Europea a Catalunya, Ferran Tarradellas,   han presidit una sessió per desenvolupar un Pla d’Acció per a la renovació energètica d’edificis al Mediterrani com a eix clau de desenvolupament econòmic i social en els països riberencs.
 
La sessió ha estat conduïda per la periodista Carme Chaparro i s’emmarca en l’Àrea Mediterrània del Congrés “World Sustainable Building 2014” que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya i s’inscriu en l’acte final del projecte  europeu MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Improvement).
 
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana presentarà els compromisos adquirits pel Govern català per liderar aquest Pla i aplicar-lo a Catalunya mitjançant l’Estratègia de renovació energètica d’edificis aprovada pel Govern al febrer 2014. La sessió comptarà també amb la participació de consellers i representants polítics de 5 regions mediterrànies que juntament amb Catalunya tenen un parc estimat de 10 milions d’edificis.
 
Tanmateix participaran mostrant el seu compromís per desenvolupar conjuntament aquest Pla d’acció 7 organitzacions transmediterrànies com la Unió pel Mediterrani, la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes i, la Unió Internacional d’Arquitectes entre altres. Finalment també participen 5 projectes europeus més que han treballat amb MARIE en la configuració inicial del Pla d’acció.
 
  
El projecte europeu Marie, liderat pel Departament Territori i Sostenibilitat, preveu una estratègia per millorar l’eficiència energètica dels edificis
 
Aquesta ECREE s’emmarca en el projecte europeu MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Improvement), format per 23 socis de nou països mediterranis de la Unió Europea i liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Entre els principals objectius del Projecte MARIE es troba la definició d'una estratègia per a la millora de l'eficiència energètica dels edificis de l'espai MED, l'Estratègia MEDBEE.
 
Aquesta Estratègia de renovació energètica  d’edificis està desenvolupant 13 projectes tractor, que disposen d’un pressupost de 30 milions d’euros i està previst que generin altres projectes vinculats, per un efecte de reacció en cadena. Per generar aquest efecte es treballa amb uns eixos de treball que inclouen entre altres actuacions, campanyes de promoció adreçades als sectors implicats, en aquest cas els propietaris d’habitatges.  Entre aquests projectes tractor cal assenyalar el de renovació energètica d’edificis d’habitatges plurifamiliars amb sistemes centralitzats de calefacció. En aquest sentit l’Agència de l’Habitatge de Catalunya col·labora en la campanya d’instal·lació de calderes de gas que promou Endesa. 

1  

Imatges

Foto de la presentació

Foto de la presentació 1295

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 31