El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha registrat un accident mortal de trànsit amb una víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 31 d’octubre fins a les 20.00 h d’avui diumenge 2 de novembre.
 
El sinistre va succeir dissabte a primera hora de la tarda, quan un motorista va sortir de la via a la B-151 a Castellbisbal (Vallès Occidental). Com a conseqüència del xoc va morir el conductor i únic ocupant del vehicle, Carles, S.T., de 19 anys i veí de Castellbisbal.
 
Pel que fa a la mobilitat, aquesta tarda està havent-hi molts problemes de retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Entre les vies més transitades cal destacar l’AP-7, amb diversos trams de retencions intermitents entre Maçanet de la Selva i Sant Celoni i entre Sant Celoni i el peatge La Roca del Vallès. Una altra via amb complicacions ha estat la C-16, amb cues abans del Túnel del Cadí per regulació del trànsit i entre Guardiola de Berguedà i Cercs. També s’han registrat retencions a la C-55 entre Manresa i Castellgalí, a la N-340 entre Tarragona i el Vendrell i a la C-17 a Balenyà en un tram de 9 km, tot plegat en direcció Barcelona.
 
Quant a les vies més pròximes a la capital catalana, hi ha hagut cues a l’A-2 a Sant Vicenç dels Horts, a la C-32 a Sant Boi de Llobregat, a la C-58 a Montcada i Reixac i a la C-17 a Granollers. A hores d’ara, la major part d’aquests problemes de trànsit es mantenen.
 
Aquest matí, la celebració la 20a Pedalada Barcelona-Sitges ha causat diverses restriccions, entre d’altres, el tall de la C-31 a Castelldefels en sentit sud, si bé es feien desviaments pel Canal Olímpic, i el tall de la carretera de les Costes del Garraf en ambdós sentits de la marxa. En aquest sentit cal destacar que el Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han establert un dispositiu especial pel qual s’han adoptat un seguit de mesures de regulació i ordenació del trànsit amb l’objectiu de minimitzar les possibles afectacions en la mobilitat i també per garantir el bon desenvolupament de l’esdeveniment esportiu i la seguretat dels participants, espectadors i usuaris de la xarxa viària. 
 
Ahir dissabte, al matí hi va haver alguns problemes de la circulació, sobretot a diversos trams de l’AP-7 nord en direcció Girona. En concret es van registrar cues a Mollet del Vallès (fins a 3 km), al peatge de la Roca del Vallès (fins a 4 km) i a Sant Celoni (fins a 10 km). En aquest darrer tram els problemes per volum de trànsit es van veure agreujats per un accident entre una furgoneta i dos turismes que va ocasionar restriccions de circulació en sentit nord. A més, també hi va haver cues a la C-17 a Lliçà d’Amunt en sentit Vic i a la C-33 a Parets del Vallès per enllaçar amb la C-17.
 
Dissabte a la tarda, en canvi, la circulació va ser còmoda i fluida a la majoria de carreteres catalanes.