• La fira d’arts escèniques, que se celebra cada dos anys, té lloc a Valladolid del 5 al 7 de novembre
  • Mercartes vol facilitar les trobades entre professionals i afavorir les oportunitats de negoci
Mercartes
El Departament de Cultura disposarà d’un estand a la fira MERCARTES 2014, en el qual acollirà representants de 23 companyies i 5 associacions professionals catalanes que participen en aquest mercat de les arts escèniques. La fira tindrà lloc  a Valladolid del 5 al 7 de novembre.
 
El Mercartes, que després de cinc edicions celebrades a Sevilla canvia de seu per anar a Valladolid, és un mercat biennal d’arts escèniques d’àmbit estatal. S’hi donen cita creadors, productors, distribuïdors, programadors i gestors d’espais escènics i de festivals, així com professionals de serveis tècnics i auxiliars.
 
Les companyies catalanes confirmades a l’estand institucional són: Accialt Flying Effects; Afónix Produccions; Bàcum / Arts Escèniques i Visuals; Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu; Circo Delicia; Cobosmika; Delrevés; Dh Company; Diseños Mikulasek; Drakònia Produccions; Duesambduos; Explica Dansa; Fani Benages Arts Escèniques; Kulbik; La Intrusa; La Minúscula; La Petita Malumaluga; Lazzigags; Rosazul; Roseland Musical; TZS Produccions; Vania Produccions i Vol Ras.
 
Pel que fa a les associacions, seran a l’estand del Departament de Cultura l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC); l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA); l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC); l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (Ciatre), i l’Associació Professional de Teatre per Tots els Públics de Catalunya (TTP).
 
A banda de canviar de seu, Mercartes introdueix enguany una altra novetat: el I Foro Mercartes. Així l’últim dia de la fira, divendres 7, es destinarà només a presentacions, xerrades i taules rodones al voltant de diferents aspectes que afecten les arts escèniques. Els dies previs, s’establirà una zona de mercat amb estands, on tindran lloc també diferents activitats amb l’objectiu de facilitar les trobades entre professionals i afavorir així les oportunitats de negoci.
 
Mercartes està organitzada per la Federación Estatal de Asociaciones de Empresas de Teatro y Danza (Faeteda); La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública y l’Asociación de Autores de Teatro.
 
Per a més informació: www.creativecatalonia.cat / www.mercartes.es