La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha tancat aquesta tarda-vespre la prealerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per intensitat de pluja i estat de la mar, i la prealerta del pla PROCICAT per vent. Tot i que el gruix de les pluges, fort onatge i ratxes de vent ha passat, es manté un avís de baixa probabilitat del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins demà al migdia.
 
Les pluges que han afectat pràcticament tot Catalunya aquest matí i més puntualment alguns punts del nord de Barcelona, Girona i el Pirineu a la tarda, no han registrat sobre el territori incidències destacades. La previsió de precipitacions es mantindrà fins demà al migdia, però amb menor probabilitat.
 
Les acumulacions més destacables des de la passada mitjanit (l/m2) han estat a Fígols i Alinyà (47,3), la Granada (31,4 l/m2), Montellà i Martinet (27,5), Berga (26,7), Lladurs (25), Oliana (24,6), Sant Llorenç Savall (24,5), Viladrau (24,3), Canyelles (23,6), Pont de Suert (23,1) i Vendrell (23).
 
Pel que fa a l’estat de la mar, també es manté un avís de baixa probailitat del SMC ja que el fort onatge es pot mantenir fins demà al migdia sobretot a les comarques del Baix i Alt Empordà.
 
Finalment, en quant al fort vent, aquest ha bufat amb ràfegues molt fortes de mestral i tramuntana als dos extrems del país i a les zones del Pirineu. Fins la matinada també podrà bufar fort a cotes altes de comarques de Barcelona i interior de Tarragona.
 
Durant tot l’episodi, que va començar la matinada de diumenge a dilluns, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 265 trucades, de les quals 102 avui dimarts fins a les 11.00 hores. La majoria han estat per petites inundacions i retirada d’elements a la via pública, i no hi ha hagut cap servei destacat.
 
Durant els dos dies, els Bombers de la Generalitat han treballat en una cinquantena de serveis derivats del fort vent i les pluges.