FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, i el director d’Afers Corporatius de l’empresa Semillas Fitó SAU, Eduard Fitó, van signar ahir un conveni de col·laboració per a la formació i transferència tecnològica envers la rendibilitat i la sostenibilitat del cultiu del panís i de farratgeres. Aquest conveni s’ha signat a la seu que Semillas Fitó té a la finca de ‘la Casa de Barbens’, centre de l’empresa on es concentra bona part de la recerca i desenvolupament en varietats de panís i de farratgeres per tal de visualitzar el suport del Govern a aquelles iniciatives que impulsin la recerca i el desenvolupament a Catalunya.
 
El conveni pretén potenciar les actuacions de formació i transferència tecnològica impulsant la integració del coneixement i els mitjans de les empreses especialitzades del sector. En aquest cas, es vol potenciar les sinèrgies que es poden generar entre l’Oficina del Regant del DAAM, ubicada a l’Escola Agrària de Tàrrega, i la seu de Semillas Fitó, a Bellpuig. Una de les primeres actuacions serà la col·laboració conjunta per a la millora de les recomanacions de reg que realitza l’Oficina del Regant integrant tot el coneixement de la Plataforma Fitó.
 
Aquest conveni també permetrà que els alumnes dels cicles formatius de la família agrària realitzin pràctiques en la gestió agronòmica del panís i cultius farratgers, i també que els joves agricultors i el conjunt dels professionals del sector puguin conèixer de primera mà els avenços que es generin en aquest centre de recerca i desenvolupament. En aquest cas, es posarà a disposició el pla de formació que impulsa el DAAM en les 14 escoles agràries i que cada any forma a 8.000 professionals o futurs professionals. Un altre espai per a fer arribar els coneixements és el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament, en què hi col·laboren més de 100 entitats promotores diferents i cada any compta amb el suport dels mes de 25.000 professionals que donen confiança a aquest programa, referent a nivell europeu de transferència de coneixements i de treball col·laboratiu.
 
Una altra actuació destacada que s’impulsarà conjuntament és la realització d’un curs internacional d’especialització en el cultiu del panís que es pretén que esdevingui un referent a nivell mundial i que permeti visualitzar tot el coneixement acumulat a Catalunya en aquest cultiu.
 
Així, Domènec Vila ha manifestat que aquest tipus de convenis com el signat ahir, a Bellpuig, és una mostra de les col·laboracions que s’estan establint entre el DAAM i totes aquelles empreses que desenvolupen activitats de recerca, transferència i innovació a Catalunya, i que manifesten la seva voluntat de transmetre els seus coneixements al sector agroalimentari per tal de potenciar la seva competitivitat i reafirmar Catalunya com un referent en l’agricultura del coneixement i un exemple en la col·laboració publica-privada.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 1565

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 2120