Boi Ruiz ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de clausura del Congrés de la “Sociedad Española de Atención al Usuario de la Sanidad”
En el seu discurs de cloenda, el conseller Boi Ruiz ha assenyalat aquesta tarda que cal millorar la carta de drets i deures dels pacients i que per fer-ho comptarà amb la col·laboració del Consell Consultiu de Pacients i amb organitzacions com la Sociedad Española de Atención al Usuario de la Sanidad (SEAUS). El conseller ha destacat que les aportacions i la col·laboració dels pacients seran imprescindibles.
 
El conseller de Salut també s’ha referit al canvi en el concepte d’usuari. Ha assenyalat que “ara l’usuari no és només el pacient, és també el conjunt que acompanya a aquest pacient, com el seu entorn i la seva família”.
 
Boi Ruiz ha subratllat la importància d’organitzacions com la SEAUS a l’hora d’acompanyar a les administracions amb molts dels seus projectes i de contribuir a marcar tendències. Pel conseller el paper d’aquestes organitzacions és fonamental per acostar els professionals, els polítics i el ciutadà, en termes d’ètica.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el titular del Departament de Salut ha destacat que malgrat “que ens ha tocat viure una situació difícil i s’han hagut de prendre decisions complexes” sempre ha prevalgut el dret a l’atenció sanitària pública i universal.
 
Boi Ruiz ha fet esment al paper cabdal que desenvolupen les noves tecnologies en l’àmbit de la salut a Catalunya i ha destacat els bons resultats aconseguits en la prova pilot de Cat@Salut La Meva Salut, que porta a terme el CatSalut. Es tracta d’un espai virtual de consulta personal, on el pacient disposa de la seva informació de salut i que li permet fer tràmits electrònics de manera segura i confidencial.
 
El conseller també ha parlat d’experiències com la teledermatologia que facilita a l’usuari tenir un diagnòstic molt més ràpid del seu cas i ha reiterat l’eficàcia de l’app 061 CatSalut Respon que geolocalitza el pacient i permet al metge disposar de la història clínica compartida del malalt d’una manera molt més ràpida. Es tracta de projectes que ha portat a terme el Departament de Salut per donar resposta a  moltes de les necessitats dels pacients i els usuaris.
 
L’objectiu d’aquests projectes és que les persones tinguin una millor accessibilitat als serveis i que gaudeixin d’una millor resolució dels seus problemes de salut tal i com contempla el Pla de salut 2011-2015. Un Pla que ha de contribuir a guiar la transformació del sistema sanitari.
 
Una transformació que tal i com ha destacat el conseller és “fonamental comptar amb la col·laboració i el suport dels  diferents agents del sector, com ara la SEAUS”, que aquests dies ha celebrat a Barcelona el seu XVII Congrés.