La secretaria de Salut Pública i la direcció general de Planificació i Recerca en Salut han organitzat avui la Jornada de Salut Sexual i Reproductiva: Presentació de bones pràctiques.
 
L’objectiu de la jornada ha estat difondre, promoure i visualitzar les bones pràctiques entre els professionals sanitaris de la primera línia del nostre sistema sanitari públic pel que fa a la salut sexual i reproductiva.
 
Aquesta trobada és una oportunitat per què els professionals i equips que han posat en marxa pràctiques modèliques en la seva especialitat transmetin les seves experiències, estenent així les pràctiques d’excel·lència a Catalunya. L’any 2013 hi van haver 72.653 naixements (6,3% menys que el 2012, dades provisionals).
 
La jornada ha estat organitzada en dues taules tècniques, una d’elles dedicada a les experiències innovadores en l’àmbit de l’atenció primària de salut, mentre que l’altra s’ha centrat més en la presentació de les bones practiques de l’àmbit hospitalari. Aspectes nous inclouen la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació, les actuacions que fomenten la implicació de pares i famílies i diverses actuacions que van des de l’educació per a la salut dels joves, al seguiment de l’embaràs i part normal o el d’alt risc.