FOTO WEB
Imatge de la reunió.
 
La reunió de treball va estar orientada a validar els estàndards de qualitat i els requisits d’entrada per a la participació de les almàsseres i cellers en el projecte CoMeDPro
 
També es va abordar l’estat del projecte a nivell intern de Catalunya i la relació amb els socis israelians i italians, així com els propers passos a seguir
 
 
La seu dels Serveis Centrals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a Barcelona, va acollir, el passat divendres,  7 de novembre, la segona reunió de treball amb els agents representatius dels sectors de l’oli i vitivinícola en el context del projecte europeu de “Desenvolupament del sector de l’oli d’oliva i el vi a la Conca Mediterrània”
 
Hi van participar-hi els representants de diversos Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP9 d’oli, l’Associació Catalana d’Almàsseres i Envasadors d’Oli (ACAEO), la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Organització de Productors Oliaires de Catalunya (OPOC), i ASAJA.
 
En el decurs de la trobada, la subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries, Mireia Medina, va explicar l’estat actual del projecte tant a nivell intern de Catalunya com a la resta de països socis, israelians i italians, també va comentar tots els passos fets des del Departament per a donar a conèixer el projecte en diferents àmbits. Els participants van validar els estàndards de qualitat i els requisits d’entrada per a la participació de les almàsseres i cellers de Catalunya, i que també s’han de validar amb els altres països socis del projecte en la propera reunió transfronterera, que tindrà lloc l’última setmana de novembre.
 
Seguidament, tècnics del DAAM van explicar com s’està desenvolupant la captació d’empreses al projecte, els compromisos d’aquestes, i com es durà a terme l’assessorament empresarial, de formació, i els projectes innovadors emprenedors d’acord amb les necessitats de les empreses compromeses amb el projecte.
 
El projecte CoMeDPro, acrònim de “Common Mediterranean Development Project”, s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, un programa de cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions situades al llarg de les costes de la Mediterrània. En aquest cas, els socis són Catalunya, Sardenya, i Israel.
 
L’objectiu a Catalunya és promocionar la cultura de l’oli, del vi, del paisatge, i dinamitzar aquests sectors i el territori. El pressupost total del projecte és d’1.530.000 euros i el finança, per un import de 1.377.000 d'euros (90 %), la Unió Europea (Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC), a través de l'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació.
 
El període d’execució del projecte és de 20 mesos i, per aquest motiu, es treballa activa i intensament per a assolir els objectius marcats. Tot i que l’estiu de 2015 s’haurà d’haver finalitzat el projecte, els resultats obtinguts s’apreciaran més enllà en el temps i les base assolides amb el mateix persistiran, contribuint al desenvolupament del sector de l’oli i vi català.
 
 
Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC 2007-2013
 
El Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC 2007-2013 és una iniciativa de cooperació transfronterera multilateral finançada per l'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació (ENPI). L'objectiu del Programa és promoure el procés de cooperació sostenible i harmònica en l'àmbit de la conca mediterrània afrontant els reptes comuns i millorant el seu potencial endogen. Finança projectes de cooperació com a contribució al desenvolupament econòmic, social, ambiental i cultural de la regió mediterrània. Participen en el Programa els 14 països següents: Egipte, l’Estat espanyol, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, Líban, Malta, Palestina, Portugal, Síria (participació actualment suspesa), Tunísia, i Xipre. L'Autoritat de Gestió Conjunta (AGC) és la Regió Autònoma de Sardenya (Itàlia). Els idiomes oficials del Programa són l'àrab, l'anglès i el francès (www.enpicbcmed.eu).
 
La Unió Europea (UE) està formada per 28 estats membres que van decidir unir de forma progressiva els seus coneixements pràctics, els seus recursos i els seus destins. Conjuntament, durant un període d'ampliació de 50 anys, han construït una zona d'estabilitat, democràcia i desenvolupament sostenible mantenint alhora la diversitat cultural, la tolerància, i les llibertats individuals. La UE té el compromís de compartir els seus èxits i valors amb països i persones més enllà de les seves fronteres.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 35