Direcció General de Comunicació

govern

El Govern aprova el decret que regula els requisits i el procediment per aplicar l'índex corrector dels marges de les oficines de farmàcia amb menys vendes

query_builder   11 novembre 2014 17:11

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret que regula els requisits i el procediment per aplicar l'índex corrector dels marges de les oficines de farmàcia amb menys vendes

 
  • El decret aplica la legislació que estableix els marges, les deduccions i els descomptes per a la distribució i la dispensació de medicaments d’ús humà, dispensats a càrrec de fons públics
 
  • Se’n podran beneficiar les oficines de nuclis de població aïllats o socialment deprimits i amb vendes inferiors a 200.000 euros anuals totals amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat i la qualitat del servei, i una atenció farmacèutica adequada als usuaris
 
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix els requisits i el procediment per aplicar l’índex corrector dels marges de les receptes de medicaments a les oficines de farmàcia amb menor volum de vendes. Se’n podran beneficiar les oficines ubicades en nuclis de població aïllats o socialment deprimits i amb vendes inferiors 200.000 euros anuals totals. L’objectiu és garantir l’accessibilitat i la qualitat del servei, així com una atenció farmacèutica adequada als usuaris.
 
El decret aprovat avui és l’adaptació i l’aplicació del Reial decret llei espanyol que estableix els marges, les deduccions i els descomptes per a la distribució i la dispensació de medicaments d’ús humà. Així, el text fixa els requisits que s’hauran de complir per poder aplicar a les oficines de farmàcia aquest règim corrector dels marges, que afecta els medicaments d’ús humà fabricats industrialment i dispensats a càrrec de fons públics.
 
Els requisits són els següents:
 
  • Que participin en els programes d’atenció farmacèutica i en la realització del conjunt d’activitats destinades a la utilització racional dels medicaments que estableixi l’administració sanitària corresponent.
 
  • Que les seves vendes anuals totals, en termes de preu de venda al públic incrementat amb l’impost sobre el valor afegit (IVA), no superin els 200.000 euros en l’exercici econòmic corresponent a l’any natural anterior.
 
  • Que no hagin estat objecte de sanció administrativa o inhabilitació professional ni estiguin excloses de la seva concertació.
 
Per acollir-s’hi, les oficines de farmàcia hauran d’adreçar una sol·licitud a la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut, que en dictarà la resolució.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia