• Els altres 50 bitllets d’aquest número se sortejaran el proper 1 de desembre
  • La Grossa, convidada a la cinquena edició de la Shopping Night Barcelona
  • La venda per Internet facilitarà el cobrament de premis, que s’abonaran directament al número de compte facilitat
Fotografia de l'entrevista
 
En una entrevista als informatius de Catalunya Ràdio, la directora general de Tributs i Joc, Elsa Artadi, ha anunciat que el primer llibret (50 bitllets) del número 01714 es vendrà en un supermercat de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) a partir de demà. En concret, l’establiment agraciat és el “Coaliment compra saludable” del carrer Enric Granados número 5 de Sant Antoni de Vilamajor. El sorteig d’aquest primer llibret s’ha realitzat entre els agents venedors i operadors comercials de la Grossa que van realitzar una comanda del 20 d’octubre al 7 de novembre.
 
L’altre llibret de 50 bitllets del 01714 se sortejarà el proper 1 de desembre, entre aquells agents venedors i operadors comercials que realitzin una comanda del 10 de novembre i fins al 28 de novembre. A partir de l’endemà del sorteig es podrà trobar el número a l’establiment agraciat. 
 
Enguany, Loteria de Catalunya ha decidit sortejar la possibilitat de compra dels números 91114, 02014 i 01714, perquè la demanda d’aquests números supera l’oferta existent. El passat mes de setembre es va celebrar el sorteig del 91114, que es va vendre en una llibreria de la Fuliola a L’Urgell, on es va esgotar en menys d’una hora. El 02014 va anar a parar a un estanc de Lleida, que celebrava els 25 anys de la seva primera venda de Loteria de Catalunya.
 
La Grossa, amb el comerç
 
Artadi també ha explicat que La Grossa participarà el proper 4 de desembre en diferents actes de la Shopping Night Barcelona, que aquest any arriba a la seva cinquena edició. “La col·laboració entre La Grossa i el comerç és quelcom natural, atès que no tenim administracions de loteria, sinó que són els comerços els que ens venen productes de loteria tot l’any. Així, tant La Grossa com Loteria de Catalunya sempre donen suport al comerç”, ha assegurat.
 
A cada edició de la Shopping Night Barcelona s’organitzen altres esdeveniments de manera paral·lela amb l’objectiu d’ampliar la promoció de l’acte principal i dotar-lo de més contingut. Enguany, la Shopping Night Barcelona s’inspira en els anys daurats de Hollywood i, per aquest motiu, la Filmoteca de Catalunya acull quatre sessions cinematogràfiques d’aquesta època del cinema nord-americà.
 
La Grossa ha participat a l’acte inaugural del cicle de la Filmoteca, i ara ho farà al Gran Concert de Bandes Sonores que se celebrarà a l’Auditori el proper dia 24 de novembre. “Pel concert de bandes sonores, sortejarem a través de Facebook 100 entrades dobles, és a dir, 200 en total. El sorteig començarà el proper dilluns dia 17 de novembre i hi haurà temps fins al proper dia 21”, ha anunciat Artadi.
 
El dia 4 de desembre, la capgrossa serà a l’acte principal de la Shopping Night Barcelona i participarà a l’obertura d’establiments i en les activitats que es realitzaran en el seu interior des de les 20h i fins a la 1 de la matinada, a la zona del Passeig de Gràcia. 
 
Preguntada sobre les vendes, la directora de Tributs i Joc ha dit que ja s’han venut un 32% dels bitllets emesos pel sorteig. “És una xifra similar a la de l’any passat, quan la novetat i la sensació que s’acabarien van fer que molta gent s’afanyés a comprar-ne. Enguany esperem que hi hagi una gran demanda durant el mes de desembre i estem preparats per satisfer-la”, ha assegurat.
 
Sobre la venda per Internet, Artadi ha destacat que és una de les novetats d’aquest any, que permetrà “comprar bitllets fins a darrera hora, sense restriccions horàries i facilitarà el cobrament de premis, perquè s’abonaran directament al número de compte que hagi donat l’usuari en el moment de la compra”.
 
Aquest any hi ha més premis
 
La Grossa de Cap d’Any ha posat a la venda 50 milions d’euros, cadascun dels 100.000 números tindrà 100 bitllets de 5 euros. Loteria de Catalunya destinarà a premis el 70% del valor dels bitllets, fet que suposa repartir 35 milions d’euros en premis.
 
Aquest any, hi haurà cinc grans premis, a diferència de l’any passat que n’hi va haver tres. El primer premi de la Grossa estarà premiat amb 20.000 € per euro jugat, és a dir, 100.000 € al bitllet de 5 €. El segon atorgarà 6.500 € per euro jugat (32.500 € al bitllet de 5 €) i el tercer, 3.000 € per euro jugat (15.000 € al bitllet de 5 €). A més, enguany s’han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 € per euro jugat o 5.000 € al bitllet de 5 €, i un cinquè de 500 € per euro jugat o 2.500 € per bitllet de 5 € premiat.
 
Una altra de les novetats d’aquest any són els premis especials a les centenes, de 25 € per bitllet de 5 €. Es premiaran els números que tinguin les tres primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb les tres primeres xifres de qualsevol dels cinc números guanyadors.
 
D’altra banda, se segueixen premiant les terminacions dels cinc primers premis, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. Augmenten en un 20% les probabilitats d’obtenir algun premi.
 
La Grossa destinarà els seus beneficis a programes socials a Catalunya. Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Benestar Social i Família.
 
El primer sorteig de La Grossa de Cap d’Any, celebrat el 31 de desembre de 2013, va destinar més de 5,8 milions d’euros al departament de Benestar Social i Família. Els beneficis s’estan dedicant a reforçar el finançament de programes i serveis de prevenció per a la infància i l’adolescència en risc a Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia de l'entrevista

Fotografia de l'entrevista 2461

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 245