Els premis estan dotats amb 6.000 euros cadascun
Els premis estan dotats amb 6.000 euros cadascun
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha fet pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en la seva convocatòria de l’any 2014, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
Les candidatures premiades han estat en aquesta ocasió:
 
·         En la modalitat a l’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, a Esteban Espuña, SA, Olot (Garrotxa-Girona), per l’elaboració de xarcuteria per al món dels snacks oferint la possibilitat de consumir embotits tradicionals d'una forma pràctica, en qualsevol lloc o moment, gràcies a la seva conservació fora de fred mitjançant la curació dels productes fins que tenen una Activitat Aigua baixa.
 
·         En la modalitat a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, a Deltacactus, SL, Amposta (Montsià-Terres de l'Ebre), per la implantació en el sistema productiu de les plantes CAM de sensors de llum, que permeten conèixer quan les plantes han fotosintetitzat l’àcid màlic, de manera que s'eviten danys irreversibles a les plantes en la seva manipulació.
 
·         En la modalitat al/a la jove/a emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, a Joel Peris Sánchez, de Cervesa Sant Jordi, Cardedeu (Vallès Oriental-Barcelona), per l’elaboració de cervesa artesana en el marc d’un projecte de recuperació d’un magatzem industrial modernista, Cal Peó, dedicat en els seus orígens a comerciar amb gra, pinsos i farines, seu de la marca Cervesa Sant Jordi.
 
Els tres premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 € cadascun.
 
També s’ha nominat en la resolució les següents candidatures finalistes, dotades amb 2.000 € cadascuna:
 
·         En la modalitat a l’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, a Go Fruselva, SL, la Selva del Camp (Baix Camp-Tarragona), per la implementació en els seus processos de solucions que permeten la mescla de sòlids i poden oferir més varietats de productes per treballar amb formulacions amb grans percentatges de components sòlids i amb un sistema de recirculació que possibilita la barreja òptima dels ingredients sòlids en un medi líquid i que dóna solució a la barreja de sòlids i líquids amb una perfecta i homogènia consistència. A més de possibilitar, també, la realització de barreges amb sòlids que només es poden fer a baixa temperatura.
 
·         En la modalitat a l’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, a IGP Poma de Girona, la Tallada d'Empordà (Baix Empordà-Girona), per la implantació del control integral del cultiu de la pomera amb la finalitat d'estalviar aigua, fertilitzant, energia i temps, mitjançant un sistema de sensors que permeten la recopilació de dades agrometeorològiques i edàfiques per enviar-les al núvol i fer el control de reg de forma remota.
 
·         En la modalitat al/a la jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a, a Gerard Ferrer Gil, de Ca la Ferratina, Ivars de Noguera (Noguera-Lleida), per la implementació de millores en la gestió de l'explotació tradicional fins a la realització de la Masoveria Rural Ca la Ferratina incloent una part d’aquesta al Parc de les Olors d'Ivars de Noguera, on es cultiven plantes aromàtiques, medicinals, es recol·lecten, s'assequen i es tracten en un nou model de negoci complementari: l'econegoci.
 
Properament sortirà publicada la convocatòria del Premi PITA corresponent a l’any 2015.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Els premis estan dotats amb 6.000 euros cadascun

Els premis estan dotats amb 6.000 euros cadascun 363