El conseller de Salut també destaca que els premis rebuts reconeixen el benefici sobre tots els ciutadans
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat avui al Parlament de Catalunya els premis i reconeixements al sistema sanitari concedits els darrers dies. Concretament s’han rebut els premis Best in Class, organitzat per la publicació Gaceta Médica i la Càtedra d’Innovació i Gestió Sanitària de la Universitat Rey Juan Carlos, i els premis en el Programa Hospitals Top 20 que convoca l’empresa IASIST.
 
En resposta a una pregunta oral al Ple del Parlament sobre la qualitat dels hospitals catalans el conseller ha explicat que, en el rànquing d’hospitals Top 20, del total de 53 guardons els hospitals catalans se n’han emportat 24 i que dels 40 hospitals n’hi havia 18 de catalans. "Si tenim en compte que la comunitat autònoma que ens seguia només tenia vuit hospitals guardonats, crec que el nostre avantatge sobre els altres és força important, malgrat el desavantatge sobre tots aquests en termes de disponibilitats pressupostàries", ha afegit.
 
Boi Ruiz ha remarcat que "és bo que hi hagi un reconeixement extern a l’excel·lència del nostre sistema sanitari, especialment aquells reconeixements darrere dels quals hi ha universitats o societats científiques". El conseller ha explicat que "darrere de tots aquests reconeixements i xifres hi ha persones que s’han beneficiat d’aquests resultats: no són els hospitals, els premiats, sinó que és el benefici que aquests hospitals donen als malalts que necessiten atenció sanitària". En aquest sentit ha destacat que sobretot hi ha "un reconeixement evident de l’alta capacitació dels nostres professionals i sobretot del sobreesforç que estan fent en aquesta situació difícil".
 
Aquests resultats s’han obtingut, segons ha explicat el conseller, malgrat la crisi "sense precedents des del punt de vista econòmic i financer amb què es va trobar la sanitat catalana els anys 2010 i 2011". Segons Ruiz aquesta situació "va obligar a prendre una sèrie de mesures amb l’única finalitat de mantenir la totalitat de la cartera pública de serveis als ciutadans del país i les garanties de qualitat".
 
El conseller ha recordat que, a petició pròpia, assisteix a la Comissió de Salut del Parlament cada 6 mesos per retre comptes i que el Departament de Salut de la Generalitat compta amb un instrument propi de Catalunya i únic a l’Estat espanyol com és la Central de Resultats.
 
Finalment Boi Ruiz ha volgut explicar que a Catalunya "hem fet més amb menys, però ja no podem fer més amb menys". El conseller ha reiterat un cop més que "Catalunya i el seu sistema sanitari es mereixen un finançament raonable, proporcional a la seva riquesa, per dignitat de país, per dignitat dels seus ciutadans i per dignitat dels seus professionals".