Imatge de l'acte
  • Es tracta d’un procés creat arrel de la Conferència Internacional de Joves impulsada pel govern del Brasil l’any 2010 anomenat “Tinguem cura del planeta”
 
  • A la Conferència Estatal s’escolliran els delegats que assistiran a la Conferència Europea del proper mes de maig
 
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat és present al XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores
 
La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, juntament amb el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, ha inaugurat aquest matí la II Conferència Estatal de Joves “Tinguem Cura del Planeta”, que tindrà lloc fins dissabte a l’alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona. En aquesta trobada, més de 120 joves, d’entre 11 i 16 anys, de més de 72 centres educatius de 10 comunitats autònomes intercanviaran les diagnosis dels reptes socioambientals detectats als diferents territoris, les accions que porten a terme als seus centres, faran propostes per millorar-les i realitzaran tallers d’educomunicació per donar a conèixer les conclusions. Demà divendres, els joves representants participaran en 4 accions transformadores de l’entorn. Per una banda, duran a terme uns mapatges sobre horts urbans i detecció de punts d’interès per incorporar al Mapa Barcelona + Sostenible, treballaran en una acció de transformació de l’entorn del Bosc de Turull i faran propostes de jocs pintats al terra de la plaça de les Glòries.
 
Prèviament a la trobada, aquests nois i noies han celebrat conferències autonòmiques per seleccionar els delegats que hi participen com a representants dels seus centres educatius. A Catalunya, els participants van escollir el passat mes d’abril els 29 delegats per a la trobada que comença avui, que ha d’acabar amb l’elecció dels delegats que assistiran a la Conferència Europea, que se celebrarà a Brussel·les el mes de maig de 2015.
 
La Conferència Internacional de Joves "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global impulsat pel govern brasiler, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta.
 
Coincidint amb les dates de la Conferència Estatal, el Palau de Congressos de Barcelona acull el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, on el Departament de Territori i Sostenibilitat hi tindrà un estand. Allà donarà a conèixer el projecte internacional i les conclusions elaborades pels joves a la Conferència Estatal.
 

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 103

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte
JPG | 4021

Imatge dels joves

Imatge dels joves
JPG | 2475