Interior
  • El responsable del Departament d’Interior ha destacat durant l’acte la reducció d’un 13% de la sinistralitat mortal a les carreteres catalanes
 
  • La xifra de motoristes morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya també s’ha reduït en un 14%
 
  • El conseller ha remarcat que des del Departament d’Interior, i a través del Servei Català de Trànsit, es tancarà el 2014 posant les bases per poder fer formació viària a tot el cicle vital
 
  • L’acció de conscienciació, en motiu del Dia Mundial de les Víctimes de Trànsit, es difondrà a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #johipososeny
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler ha presentat aquest matí la campanya de conscienciació viària ‘Més seny menys víctimes’ en el marc de la VI Jornada de les Víctimes d’Accident de Trànsit, organitzada pel Servei Català de Trànsit (SCT) per commemorar el Dia Mundial de les Víctimes d’Accident de Trànsit que se celebra el proper diumenge 16 de novembre.
 
L’acció de sensibilització es difondrà a partir d’avui a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #johipososeny i amb l’objectiu de fer participar i conscienciar tota la ciutadania per reduir els accidents de trànsit. La campanya ‘Més seny menys víctimes’ anima els usuaris a fer-se una autofoto (selfie) amb dos dits al front i a compartir-la a Twitter, Facebook, Instagram o Whatsapp. D’aquesta manera es pretén viralitzar aquest gest i el seu significat com a símbol de la prevenció dels sinistres viaris i de la responsabilitat compartida en la seguretat viària. A la campanya ja s’hi ha sumat més d’un centenar de personalitats de diferents àmbits.
  
El conseller Espadaler ha explicat que amb la campanya es vol “posar seny a la carretera i reduir encara més el nombre de víctimes". D’altra banda, en el transcurs de l’acte, el conseller Espadaler també ha destacat la reducció d’un 13% de la sinistralitat mortal a les carreteres catalanes aquest 2014 fins avui. Enguany s’han registrat 120 víctimes mortals i l’any passat en el mateix període 138. Quant a ferits greus, Espadaler ha explicat que la reducció ha estat del 8% ja que s’ha passat dels 772 ferits greus registrats l’any passat fins el 12 de novembre a 711 en el què portem d’any. El titular d’Interior també ha remarcat el descens dels motoristes morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya, atès que aquest 2014 han mort 31 motoristes i l’any passat fins al 10 de novembre,36, una xifra que suposa una reducció del 14%.
 
En aquest context, Espadaler ha volgut remarcar que "anem per bon camí però no ens conformarem mai. Perseguim potser una utopia però intentarem aconseguir l'objectiu zero de sinistralitat viària". En la seva intervenció també ha subratllat la importància de l’educació viària en aquest sentit i ha explicat que “tancarem l'any 2014 posant les bases per poder fer formació viària a tot el cicle vital".
 
El director de l’SCT, Joan Josep Isern, durant la cloenda de l’acte ha destacat que “la campanya que posem en marxa avui dignifica la persona i la fa coresponsable amb l’objectiu del Servei Català de Trànsit de reduir la sinistralitat”i també ha remarcat que, si bé encara queda molt per fer en aquest àmbit, “Catalunya ha mostrat una gran sensibilitat per les víctimes d’accident de trànsit, inusual en comparació amb altres països”. Isern, a més, ha lloat “l'alta responsabilitat dels seus conductors".
 
A la jornada, també hi ha participat Ivan Corretja, víctima d’un accident de trànsit,així com representants de les associacions de víctimes: OleThorson, president de AP(A)T, Marilina Ferrer, presidenta d’STOP Accidentes Catalunya, i Rosa Sanvicencs, presidenta de TRACE, així com el Dr. Josep Maria Ramírez, gerent de l’Institut Guttmann.
 
Adjuntem el link del vídeo de la campanya a Youtube:
 
 
 

1  

Imatges

Mosaic

Mosaic 420

1  

Fitxers adjunts

Llistat

Llistat
PDF | 79