• Així ho ha dit la titular d’Ensenyament aquest migdia durant la inauguració del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores
 
 
Congrés Ciutats Educadores
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “una ciutat educadora enriqueix l'escola”. Ha afegit que “la ciutat esdevé altament educadora quan dóna exemple a través dels seus ciutadans cultes i cívics” i que "amb el seu comportament s'educa als nostres nens i joves". Irene Rigau ho ha dit aquest migdia al Palau de Congressos durant la inauguració del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que ha dut a terme conjuntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. També ha reclamat el valor de l'exemplaritat que considera “imprescindible” i ha subratllat que cal posar en pràctica determinades virtuts.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat el paper de Barcelona com a ciutat educadora. Ha afirmat que és una ciutat que “destil·la educació” i ha posat exemples de la seva tasca: el fet de “poder triar escola i sortir del districte”, “els ajuts en pobresa infantil” i “la lluita de la ciutat a favor de l'èxit escolar amb el reforç l'estiu”. Això, ha remarcat, “dóna sentit de pertinença vinguis d'on vinguis”.
 
La consellera Rigau ha afirmat durant la seva intervenció que “l'ideal pedagògic s'ha d'estendre a la ciutat i aquest ideal estès a la ciutat reforça la família, l'escola i la ciutat”. Ha afegit que “si l'entorn és deficitari, l'escola i la ciutat ho han de compensar, és un triangle immens” i que “l’entorn enforteix el paper de l’escola”.  
 
La consellera d’Ensenyament ha recordat el primer congrés i ha  remarcat el lluny que s'ha arribat amb aquest XIII congrés. A més, ha afegit que “som un país que ve de lluny i que vol arribar lluny. També venim de lluny pedagògicament i estem orgullosos de la nostra història pedagògica”.
 
El Congrés, que té lloc del 13 al 16 de novembre, aplega enguany assistents de 190 ciutats diferents. El lema d’aquesta edició és Una ciutat educadora, una ciutat que inclou, en referència a la inclusió social, i els eixos bàsics en són la inclusió, la participació i la innovació. L’objectiu, segons l’organització, és compartir coneixements i experiències en la inclusió social, avançar en la construcció de ciutats més justes, fetes per a les persones i amb les persones.
 
 
13 de novembre de 2014

1  

Imatges

Congrés Ciutats Educadores

Congrés Ciutats Educadores 1612