Pelegrí visitant els expositors de la fira
Pelegrí visitant els expositors de la fira
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona, Anton Ballvé, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha visitat la 18a Fira de l’Oli DOP Siurana, que tindrà lloc divendres 14 i dissabte 15 de novembre a la plaça de la Llibertat de Reus.
 
Pelegrí ha volgut felicitar els organitzadors de la Fira per aquests 18 anys de trobades, i per la capacitat de l’Ajuntament de Reus de reunir els productors més importants de la denominació. Un model de fira, de gran èxit, que s’ha traslladat a altres localitats de Catalunya.
 
Així, Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on les persones assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar més de 20 olis nous diferents de la denominació d’origen Siurana abans que enlloc.
 
El conseller d’Agricultura també ha destacat “el bon nivell de participació de les cooperatives de la DOP Siurana, just en l’època en què estan collint les olives, una implicació que permet presentar al públic assistent una gran diversitat de varietats d’aquest producte de qualitat, on es pot tastar i comprar l’oli nou de les cooperatives i els molins participants.”
 
 
 
Un altre moment de la visita
Un altre moment de la visita
Josep Maria Pelegrí ha expressat el seu suport a aquesta Fira que, durant uns dies, “fa de l’oli català un clar protagonista del sector agrari de Catalunya, i que, com la resta de fires que se celebren en totes les zones productores d’oli de Catalunya, contribueix de manera molt important a promoure aquest producte estrella de la nostra gastronomia perquè el consumidor aprengui a reconèixer i valorar l’oli d’oliva de qualitat”.
 
Cada any, un major nombre de visitants d’arreu de Catalunya s’apropa a la Fira per degustar aquest producte de gran qualitat gastronòmica (es calcula que un 25% procedeix de fora de Reus).
 
La Fira, en què aquest any participen tots els productors més importants de la DOP Siurana (21 molins), també presenta un vessant lúdic, festiu i participatiu, i al llarg del dia i mig que dura hi ha diverses activitats adreçades a tots els públics, entre els quals l’infantil, amb un taller didàctic específic.

2  

Fitxers adjunts

foto1

foto1
JPG | 91

foto2

foto2
JPG | 142