Ports

Ports de la Generalitat clou una temporada de creuers excel·lent amb 50 escales i 43.000 passatgers

query_builder   16 novembre 2014 11:25

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat clou una temporada de creuers excel·lent amb 50 escales i 43.000 passatgers

  • Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita tanquen uns bons resultats de creuers amb 50 escales, 43.000 passatgers i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR
  • El Seabourn Sojourn finalitza l’activitat de creuers de 2014 a Palamós, un any en què els 38.616 passatgers assolits igualen el rècord de 2011 i situen el port baixempordanès en la seva segona millor temporada
Ports de la Generalitat
L’activitat creuerística contribueix abastament a la potenciació del sector turístic i la dinamització econòmica del territori. En aquest escenari, cada any hi ha més companyies que aposten per les instal·lacions portuàries de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les destinacions úniques de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre, per oferir  als turistes de creuer nous paratges de la geografia catalana.
 
Destaca el posicionament rellevant que té Palamós com a port mitjà dins del mercat de creuers, el bon paper que està fent Roses cap a la consolidació d’aquesta activitat i l’inici de Sant Carles de la Ràpita en aquest sector.  Amb tot, la temporada de creuers 2014 als ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita s’ha tancat avui amb 50 escales, uns 43.000 passatgers i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR en el conjunt del territori.
 
A la Costa Brava, el port de Palamós, que avui ha acollit el darrer creuer de la temporada, ha assolit molts bons resultats amb 38.616 passatgers i 36 escales, un 29% d’increment de passatgers i un 5% menys d’escales, respecte a l’any 2013. Així, els 38.616 passatgers de creuer que han visitat enguany Palamós situen el port en la segona millor temporada de la seva història, igualant la de 2011 en què es va batre el rècord del port amb 38.770 passatgers.
 
Per la seva banda,  el port de Roses va tancar a l’octubre passat una gran temporada amb 10 escales de creuer i 3.700 passatgers, doblant el nombre d’escales i gairebé multiplicant per quatre el nombre de passatgers, comparativament amb l’any passat.
 
A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita, que s’ha estrenat aquest estiu amb l’activitat creuerística, ha clos la temporada amb quatre escales de creuer i mig miler de passatgers.  
 
L’activitat de creuers dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els diferents fòrums del mercat creuerístic a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Aquestes marques són el resultat de l’esforç conjunt que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona en el cas de Costa Brava Cruise Ports, i amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa pel que fa a Delta Ebre Port.
 
El Seabourn Sojourn clou la temporada 2014
 
El creuer Seabourn Sojourn ha arribat avui a les 7.30 h des del port francès de Marsella i preveu salpar a les 17.30 h cap a Palma de Mallorca. Aquest vaixell porta a bord 438 passatgers majoritàriament nord-americans i britànics i 341 tripulants. Aquest creuer ha fet sis escales aquesta temporada.
 
Balanç a Palamós
 
Palamós va iniciar la temporada a l’abril i l’ha finalitzada al novembre, confirmant un cop més la desestacionalització de l’activitat de creuers.
 
Pel que fa al perfil dels turistes de creuer, gairebé la meitat han estat britànics (49%), seguits dels francesos (32%), nord-americans (9%), irlandesos (2%), australians (2%), belgues (1%) i canadencs (1%), entre d’altres. 
 
Quan a les visites realitzades pels creueristes, un 31% dels passatgers han fet excursions  i el 69% restant han optat per quedar-se. Les destinacions turístiques més escollides han estat Girona; Figueres i Púbol; Tossa de Mar i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i la Bisbal d’Empordà; Castelló d’Empúries; Platja d’Aro; Begur  i Barcelona.
 
En el transcurs de 2014 el port de Palamós ha rebut per primera vegada l’escala dels creuers Zenith, MSC Sinfonia i Star Flyer. Així mateix, la companyia de luxe Paul Gauguin Cruises també ha tingut presència amb el vaixell Tere Moana.
 
Destaca el compromís de companyies que continuen visitant Palamós com ara: Pullmantur, Thomson Cruises, Seabourn Cruises, Crystal Cruises, Azamara Cruises, MSC i Star Clippers.
 
 
16 de novembre de 2014
 

1  

Imatges

Seabourn Sojourn avui a Palamós

Seabourn Sojourn avui a Palamós 412

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 93

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia