• El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui els actes commemoratius del Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit
Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí els actes commemoratius del Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accidents de Trànsit, al Parc de la Ciutadella de Barcelona i al Museu d’Història de la ciutat de Barcelona.
 
Espadaler ha anunciat que “a partir de l’any que ve Catalunya serà l’únic país del nostre entorn europeu que tindrà l’educació viària a totes les franges d’edat.”  “Ja fa anys que ho fem a primària i secundària i tenim convenis amb nou universitats per fer crèdits variables d’educació viària, i a partir de l’any que ve juntament amb el Departament d’Empresa i Ocupació, patronals i sindicats per fer educació viària en l’àmbit de la seguretat laboral, i també treballarem en l’educació viària en la tercera edat”, ha explicat.
 
El conseller també ha destacat que “dies com avui ens han de servir per comprometre’ns que els 365 dies de l’any continuem treballant per un objectiu: reduir la sinistralitat viària”. “Durant deu anys hem reduït la sinistralitat, però més enllà de  les estadístiques hi ha persones i famílies, i hem de seguir donant-los suport i lluitant per una utopia, la sinistralitat zero”, ha afegit.
 
El titular d’Interior ha insistit que “no ens plauen les xifres, malgrat la reducció del 13% fins ara, no ens hi conformarem mai”. Així mateix, el conseller també ha agraït la tasca de les “víctimes que posen el seu testimoni al servei de la conscienciació viària”.
 
El Departament d’Interior també s’ha sumat als actes commemoratius amb la campanya de conscienciació viària ‘Més seny, menys víctimes’ que anima els usuaris a fer-se una autofoto (selfie) amb dos dits al front i a compartir-la a Twitter, Facebook, Instagram o Whatsapp. D’aquesta manera es pretén viralitzar aquest gest i el seu significat com a símbol de la prevenció dels sinistres viaris i de la responsabilitat compartida en la seguretat viària. A la campanya ja s’hi ha sumat més d’un centenar de personalitats de diferents àmbits.
 
L’objectiu d’aquesta acció de sensibilització, que es va presentar dijous passat i es difon a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #johipososeny, és fer participar i conscienciar tota la ciutadania per reduir els accidents de trànsit.
 
Des de la presentació de la campanya fins ara ja hi ha hagut 1.889 tuits amb el hashtag #johipososeny. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, també s’ha sumat a la campanya fent un tuit avui a les 10.30 del matí.
 
Als actes d’aquest matí també hi han assistit el director del Servei Català de Trànsit, Juan Josep Isern, i el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, entre altres autoritats.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

FOTO

FOTO
JPG | 704