• El cap de l’Executiu es mostra convençut que “la feina diària de les persones que lluiten cada dia les converteix en imprescindibles
  • Artur Mas ha presidit avui el 25è aniversari de la Fundació Esclerosi Múltiple
El president Mas davant el pastís d'aniversari del 25è aniversari de la FEM
El president Mas davant el pastís d'aniversari del 25è aniversari de la FEM
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre durant l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple que la seva existència representa “un dels millors termòmetres del que és el nostre país”.
 
El cap de l’Executiu ha agraït la trajectòria i la feina feta per la FEM i s’ha mostrat convençut que la seva existència “era impensable” fa 25 anys.  Ha reconegut que en aquells moments, quan va néixer l’entitat, “es va haver de construir un jardí sobre un desert, perquè no hi havia pràcticament res”, i ha afirmat que avui s’ha aconseguit convertir-lo en “un jardí florit, perquè s'hi van plantar llavors”.
 
En el decurs de la seva intervenció, Artur Mas ha posat en relleu la feina de l’entitat, impulsora juntament amb el CatSalut, l’Institut Català de la Salut i el Departament de Salut, del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), centre de referència europeu a nivell de recerca, diagnòstic, atenció i docència. També s’ha referit a la feina feta pel Centre Especial de Treball (FEM-CET), que integra de forma estable 80 persones amb discapacitat, i a la tasca de conscienciació duta a terme per l’entitat a la societat catalana.
 
Pel president, “estem en un punt significatiu” pel que fa a la recerca al voltant de l’esclerosi múltiple i ha subratllat que en aquests moments “les finestres de l’esperança estan obertes de cara al futur”, gràcies a “la feina diària de les persones que lluiten cada dia”, que ha assegurat que “són imprescindibles” i gràcies a les quals Catalunya no es veu obligada a imitar models millors que el català i pot “mirar-se a si mateixa.
 
El concert commemoratiu, amb el qual s’ha homenatjat totes aquelles persones que al llarg d’aquests 25 anys han col·laborat amb la FEM per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple, ha reunit gairebé 2.000 persones. L’Orquestra UNESCO de Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas, i la Coral Polifònica de Puig-Reig, amb la presència de la soprano Begoña Alberdi, han ofert un repertori de Mozart i la versió lírica de l’himne del Mulla’t.
 
En l’acte, també hi han pres part la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el conseller de Salut, Boi Ruiz; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la FEM, Rosamaria Estrany, així com d’altres personalitats rellevants de la societat catalana.
 
La Fundació Esclerosi Múltiple focalitza el seu treball en l’increment de la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple, la inserció laboral, la millora dels serveis assistencials i la investigació de la malaltia neurodegenerativa, que afecta actualment 7.000 persones a Catalunya. En el darrer l’any la FEM ha realitzat 22.771 atencions als hospitals de dia de neurorehabilitació.
 
La FEM, que va ser creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, compta amb una xarxa d’hospitals de dia i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons.

2  

Imatges

Fotografia 25è aniversari FEM

Fotografia 25è aniversari FEM 1282

Fotografia 25è aniversari FEM 2

Fotografia 25è aniversari FEM 2 1002